Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanhopige Hamilton snakt naar een nieuwe Verstappen-strijd: "Kan niet wachten"

Lewis Hamilton proefde afgelopen weekend eindelijk weer hoe het is om voor de overwinning te strijden. Door een tegenvallende strategische call viel hij uiteindelijk terug naar de vierde plek, maar even dacht hij weer de strijd met Max Verstappen aan te kunnen. Het smaakt naar meer.

Mercedes leek tijdens de Grand Prix van Nederland hard op weg naar een topklassering, maar een late virtuele safety car en een late normale safety car gooiden roet in zijn eten. Er was vervolgens nog een kans op succes, maar door een verkeerde strategische keuze van Mercedes zakte Lewis zelfs terug naar P4. Na afloop van de race vertelde de zevenvoudig kampioen ten overstaan van onder meer RacingNews365 dat hij gewoon netjes de instructies van zijn team opvolgde, maar dat zijn hoop snel vervloog toen teamgenoot George Russell wel een pitstop maakte voor de zachte banden. "Ik weet niet waarom mijn team mij niet op de zachte banden zetten", zucht de Brit. "We hadden niet veel tijd om erover te praten. Voor de race hebben we gepraat over het risico bij een eenstopper. We hebben geen discussie gehad over het scenario waarbij er vijftien of twintig ronden voor het einde een safety car de baan op kwam." "Toen dat gebeurde heb ik gewoon de aanwijzingen van mijn team opgevolgd. Ik dacht niet dat iemand een pitstop zou maken, maar toen ik langs mijn pitbox reed (de safety car en het hele veld moest door de pitstraat rijden, red.) zag ik dat de zachte banden klaarstonden voor George. Op dat moment dacht ik 'uuuuh'. Mijn hoop begon toen te vervliegen."

Hamilton vertrouwt zijn team

Ondanks de strategische mispeer van Mercedes blijft Hamilton achter zijn team staan. De Brit benadrukt dat iedereen bij Mercedes op de juiste plek zit. "We hebben 100% zeker weten een goed strategische team." "We hebben een groep met jonge en supergetalenteerde individuen. Sommigen zijn hier al langer dan ik, dus ik geloof er heilig in dat wij het juiste team hebben." Toch snapt de vicewereldkampioen dat het niet altijd even makkelijk is en dat hij achteraf makkelijk kan praten. "Het was geen simpele keuze tijdens deze race. Je kan altijd terugkijken en zeggen dat we in bepaalde scenario's misschien een andere keuze hadden moeten maken, maar dat is het leven. We moeten er van leren en doorgaan. Ik hoopte op een podium.

Snakken naar Verstappen

Uiteindelijk ging Verstappen makkelijk voorbij aan Hamilton, maar zonder de safety cars hadden we mogelijk nog een spannende strijd kunnen zien in de slotfase. Die strijd werd de fans en Hamilton echter ontnomen. Lewis baalt daar van. "Ik kan niet wachten totdat ik weer mee kan strijden en weer met Verstappen in gevecht kan gaan. Die dag is echter nog niet gekomen." Toch stemt het raceweekend in Zandvoort hem over het algemeen tevreden. "Als we kijken naar waar we nu staan en waar we waren begonnen, dan zie je dat we een sterk team hebben. We hebben het hele jaar niet opgegeven, we zijn blijven pushen en we blijven het gat verkleinen. Ik ben daarom heel trots op iedereen binnen het team."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez