Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Wanneer begint de F1 weer?

Het Formule 1-seizoen van 2024 nadert, waardoor we binnenkort de coureurs weer in actie zullen zien. Maar wanneer begint de F1 weer precies? Wanneer zijn de F1 Testdagen en de eerste Grand Prix van het seizoen? Wij tonen je alle belangrijke datums en tijden in dit artikel!

Wanneer begint de F1 weer?

Het Formule 1-seizoen begint altijd met de testdagen, waar teams waardevolle gegevens kunnen verzamelen over hun ontwikkelde auto's voor het seizoen van 2024. Dit komt voorafgaand aan de eerste Grand Prix van het seizoen, namelijk de Grand Prix van Bahrein, die als seizoensopener fungeert. De testdagen spelen een cruciale rol voor de teams, omdat ze de mogelijkheid bieden om optimaal voorbereid te zijn op het komende seizoen. Door deel te nemen aan deze testdagen kunnen de teams hun auto's finetunen en de prestaties optimaliseren, wat van vitaal belang is voor een succesvolle start van het Formule 1-seizoen van 2024.

Wanneer zijn de F1 Testdagen?

De testdagen staan gepland van 21 tot en met 23 februari. Dagelijks vangt het spektakel aan om 08:00 uur Nederlandse tijd, met het rood oplichten van het licht om 17:00 uur als signaal voor het einde van de actie. Vanwege het tijdverschil met de lokale tijd, wordt dit moment twee uur later bereikt.

Tijdschema van de F1 testdagen | Wintertest Bahrein 2024

Datum Starttijd
Woensdag 21 februari 08:00
Donderdag 22 februari 08:00
Vrijdag 23 februari 08:00
F1 testdagen

Wanneer begint de eerste F1 race van 2024?

Op zaterdag 2 maart vindt de eerste race van het Formule 1-seizoen 2024 plaats: de Grand Prix van Bahrein. Deze race wordt opnieuw gehouden op het Bahrain International Circuit, een vaste locatie op de F1-kalender sinds 2004. Net als in voorgaande jaren gaat het startsein voor de race om 16:00 uur Nederlandse tijd, en deze traditie wordt in 2024 voortgezet.

In 2023 waren de Red Bulls dominant tijdens de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen werd eerste met een voorsprong van elf seconden op zijn teamgenoot. Aston Martin-coureur Fernando Alonso behaalde, tegen de verwachtingen in, knap een podiumplek met zijn derde positie. De eerste F1-race van het seizoen kende veel strijd tussen de coureurs om verschillende posities. Daarnaast vielen er ook drie coureurs uit, namelijk Esteban Ocon, Charles Leclerc en Oscar Piastri.

De eerste F1-race van 2024 zal, net als vorig jaar, ongetwijfeld weer veel spektakel opleveren.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Teambazen Hoe de verhoudingen tussen Wolff en Horner langzaam weer op scherp komen te staan