Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanneer is Lewis Hamilton wereldkampioen?

Mercedes-coureur Lewis Hamilton kan tijdens de Grand Prix van Mexico zijn vierde wereldtitel in de F1 veroveren. Eerder was de Brit al wereldkampioen in 2008, 2014 en 2015.

Hamilton begint aan de race met een zeer riante voorsprong van 66 punten. Met nog drie races te gaan zijn er 75 punten te vergeven. Alleen Sebastian Vettel is nog een 'bedreiging' voor Hamilton. In Mexico hoeft Lewis Hamilton geen wereldrace te rijden om de titel veilig te stellen. Finisht Hamilton voor Vettel dan is de titel altijd binnen. In andere scenario's heeft hij aan een vijfde plaats altijd voldoende om de titel te pakken, omdat hij nog slecht negen punten nodig heeft. Een vijfde plaats is goed voor tien punten.

Als Sebastian Vettel de race niet wint en niet in de top twee eindigt is Hamilton altijd kampioen. Een derde plaats geeft recht op vijftien punten en zelfs al zou Hamilton uitvallen dan nog kan hij niet bijgehaald worden. Finisht Vettel als tweede dan moet Hamilton minimaal negende over de streep komen. Vettel pakt dan 18 punten en Hamilton 2. Het verschil is dan precies vijftig punten, maar de Brit heeft meer overwinningen behaald dit seizoen en kan daarom niet meer bijgehaald worden.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'