© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wanneer is Lewis Hamilton wereldkampioen?

29 okt. 2017 18:34 Ruud Dimmers 0 reacties
Mercedes-coureur Lewis Hamilton kan tijdens de Grand Prix van Mexico zijn vierde wereldtitel in de F1 veroveren. Eerder was de Brit al wereldkampioen in 2008, 2014 en 2015.

Hamilton heeft vierde wereldtitel Formule 1 voor het oprapen

Hamilton begint aan de race met een zeer riante voorsprong van 66 punten. Met nog drie races te gaan zijn er 75 punten te vergeven. Alleen Sebastian Vettel is nog een 'bedreiging' voor Hamilton. In Mexico hoeft Lewis Hamilton geen wereldrace te rijden om de titel veilig te stellen. 

Finisht Hamilton voor Vettel dan is de titel altijd binnen. In andere scenario's heeft hij aan een vijfde plaats altijd voldoende om de titel te pakken, omdat hij nog slecht negen punten nodig heeft. Een vijfde plaats is goed voor tien punten.

Als Sebastian Vettel de race niet wint en niet in de top twee eindigt is Hamilton altijd kampioen. Een derde plaats geeft recht op vijftien punten en zelfs al zou Hamilton uitvallen dan nog kan hij niet bijgehaald worden.

Finisht Vettel als tweede dan moet Hamilton minimaal negende over de streep komen. Vettel pakt dan 18 punten en Hamilton 2. Het verschil is dan precies vijftig punten, maar de Brit heeft meer overwinningen behaald dit seizoen en kan daarom niet meer bijgehaald worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen