Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Wat er gebeurde tijdens de FIA-meeting waardoor Vettel boos wegliep

Sebastian Vettel kreeg een voorwaardelijke boete voor zijn gedrag tijdens de rijdersbriefing op de vrijdagavond in het GP-weekend in Oostenrijk. Enkele coureurs hebben meer duidelijkheid gegeven over wat er is gebeurd.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Er zijn meer details naar buiten gekomen omtrent Sebastian Vettel die de rijdersbriefing op vrijdag tijdens het weekend van de Grand Prix van Oostenrijk vroegtijdig verliet. Een incident dat de Aston Martin-coureur een voorwaardelijke boete opleverde.

Vettel moest naar de stewards komen vanwege zijn gedrag tijdens de meeting. Hij kreeg de voorwaardelijke boete van 25.000 euro voor het vroegtijdig verlaten van de rijdersbriefing en voor het "uiten van frustratie over de meeting", zoals in het document van de stewards wordt uitgelegd.

"Coureurs zijn niet vrij om te vertrekken wanneer ze willen. Het is een overtreding van de aanwezigheidsplicht. Coureurs op dit niveau zijn rolmodellen voor iedere coureur over de hele wereld en in de ogen van de stewards voldeed Vettel in dit geval niet aan die standaard."

Vettel - die de boete zal krijgen als hij later in het seizoen opnieuw artikel 20.1 van de FIA Formula One Sporting Regulations en/of artikel 12.2.1 f) van de International Sporting Code overtreedt - bood de racedirecteur vervolgens zijn excuses aan.

Schumacher kan Vettel 'volledig begrijpen'

Zelfs wilde Vettel op zondag na de race niets kwijt over het voorval. "Dat moet je aan de FIA vragen", was zijn korte reactie toen hij naar de situatie werd gevraagd.

Mick Schumacher laat desgevraagd wel zijn mening horen over de desbetreffende meeting en vindt de frustratie van Vettel begrijpelijk. "Ik had het gevoel dat we te lang bleven bij hetzelfde onderwerp en niet to the point kwamen", vertelt Schumacher aan de media, waaronder RacingNews365.

"Ik begrijp de reactie van Seb volledig en ik denk dat er veel meer coureurs waren die de behoefte hadden om de briefing te verlaten."

'Vettel was gefrustreerd'

Ook Daniel Ricciardo sprak zich uit over het incident. "Ik wil niet voor Seb spreken, maar soms hebben we ook engineering en andere dingen te doen", legt de Australiër uit.

"Als het gesprek zo lang doorgaat zonder definitief antwoord, dan hebben sommigen zoiets van: 'Het zal wel, ik moet gaan'. Het was duidelijk dat Seb een beetje gefrustreerd was door het heen en weer gepraat."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull