Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2023

Wat is de juiste strategie voor de GP van Abu Dhabi: een of twee stops?

Een eenstopper of toch twee keer de pits induiken? Dat zal volgens Pirelli het grote verschil gaan maken tijdens de GP van Abu Dhabi. Temeer omdat de toprijders over dezelfde sets banden beschikken.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Volgens Mario Isola, bandenbaas van Pirelli, is een eenstopper de meest waarschijnlijke keuze voor de GP van Abu Dhabi. De coureur start dan op de medium band en wisselt tussen ronde 20 en 26 voor de harde band. "Alleen Alfa Romeo heeft maar één set harde banden, alle andere teams twee. Daarom is het ook mogelijk om van medium naar hard en dan nog een keer naar hard te gaan", legt Isola de strategie voor een tweestopper uit. "Vorig jaar hadden we een mix van deze twee en de verzamelde gegevens tot nu toe liggen eerlijk gezegd redelijk in lijn met vorig jaar. Ik verwacht daarin dus geen grote verschillen."

Vorig seizoen won Max Verstappen in Abu Dhabi ook van poleposition. De Nederlander deed dit toen met één pitstop en dook in ronde 20 de pits in. De kans is dus groot dat Red Bull Verstappen wederom op een eenstopper zet dit jaar. Verstappen heeft tijdens de race de beschikking over twee sets nieuwe harde banden en een nieuwe set mediums.

Is er volgens Isola dan nog de kans dat er coureurs gaan starten op de softs en daarna naar twee keer hard gaat? "Ik weet niet of iemand misschien iets anders gaat proberen. We weten dat de softs extra grip hebben bij het begin van de race en helpt het in sommige gevallen coureurs om posities te winnen. Maar de bandenslijtage van de softs hier is aanzienlijk. Ik weet dus niet of er coureurs op de softs zullen gaan starten."

Check hieronder de vier mogelijke pitstopstrategieën volgens Pirelli

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"