© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Wat is ervoor nodig om Alonso terug te laten keren in de Formule 1?

29 nov. 2018 15:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Fernando Alonso zei de Formule 1 in Abu Dhabi gedag, maar een definitief afscheid is het allerminst. De tweevoudig wereldkampioen is nog lang niet klaar met racen en sluit een comeback in 2020 niet uit.

In 2019 zien we Fernando Alonso in actie in het WEC, maar ook tijdens diverse Amerikaanse races. Zo verschijnt hij aan de start van de 24 uur van Daytona en de Indy 500. Voor de ervaren Spanjaard wordt 2019 een jaar om tot rust te komen en uit te vinden waar zijn toekomst ligt. Zijn doel volgend jaar is om de Triple Crown te veroveren, waarmee hij de tweede coureur kan worden die de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en de F1 Grand Prix van Monaco wint. De officieuze prijs werd tot op heden alleen door Graham Hill veroverd.

Een teleurstellende periode bij McLaren werd er een zonder podiumplaatsen of klinkende resultaten. Vier seizoenen lang reed Alonso het vuur uit zijn sloffen, maar ondanks torenhoge verwachtingen werd het team nooit succesvol. Desondanks is Alonso nog niet klaar met de Formule 1, maar wat is ervoor nodig om terug te keren?

"Ik vind het op dit moment lastig om te denken aan een comeback, maar de deur is zeker niet op slot. Het is nu moeilijk in te schatten hoe volgend jaar mij bevalt. Mogelijk dat ik in april of mei al hopeloos ben en dolgraag terug wil keren", vertelt de Spanjaard in Abu Dhabi.

"Dat is nu niet het plan, maar een comeback zou puur en alleen gebaseerd zijn op mijn persoonlijke wensen en gevoel." Daarbij gaf Alonso eerder al aan dat hij alleen terugkeert indien hij de beschikking heeft over een competitieve auto.

In Spanje was de Formule 1 twintig jaar geleden een B-sport die niet eens op TV werd uitgezonden. De komst en successen van Alonso veranderde dat snel. Iets waarop hij erg trots is.

"Als je kijkt hoeveel mensen de Formule 1 nu volgen in Spanje en naar de race komen, dat maakt mij trots. Veel mensen zijn de auto- en motorsport gaan volgen. In 2001 werd de Formule 1 nog niet eens uitgezonden op televisie in Spanje, iets dat nu ondenkbaar is. De F1 is uitgegroeid tot de tweede of derde sport, na voetbal."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen