Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wat kan Hamilton Ferrari brengen in deze vorm?

Het contrast kon haast niet groter. Carlos Sainz won de GP van Australië terwijl zijn aanstaand vervanger bij Ferrari, Lewis Hamilton, opnieuw een matig weekend kende. Dus laait de vraag weer op; heeft Ferrari de juiste coureur binnen gehaald voor komend jaar? Tom Coronel en Ruud Dimmers bespreken het in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

XPB 1261201 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl Carlos Sainz zijn overwinning in de GP van Australië nog uitgebreid aan het vieren was, moest Lewis Hamilton uitleg geven waarom hij er opnieuw niet aan te pas kwam. In de zeventiende ronde van de race gaf de motor van de Mercedes de geest. Het was illustratief voor de seizoenstart van de Brit. Sinds Hamilton bekend maakte volgend seizoen in de Ferrari te stappen, lukt er nog maar weinig en dus laait de vraag weer op: heeft Ferrari de verkeerde coureur gekozen voor 2025?

In de podcast van RacingNews365 reageert Tom Coronel: "Is hij oppermachtig ten op zichte van Russel? Nee. Is hij de laatste jaren echt zo sterk? Ik zie toch wel de laatste twee jaar de moed in zijn schoenen zakken. Dat is niet typisch Lewis. Normaal gesproken zie je Lewis toch altijd wel even dat extraatje doen." Volgens Coronel is er wel een nuance aan te brengen aan de slechte prestaties van Hamilton: "Langzamer word je niet. Je zet je helm op en je gaat all in. Dus ik kan me niet voorstellen dat hij echt langzamer is. Maar ik kan me wel goed voorstellen dat hij wil dat het al 2025 was."

Gelatenheid

Kenner Ruud Dimmers ziet wel een bepaalde vorm van gelatenheid bij de zevenvoudig wereldkampioen: "Het oogt allemaal zo gelaten bij hem. Dat was vorig jaar ook al. En als de auto beter is, dan staat hij er in een keer. Het lijkt alsof alles buiten het podium niet interessant is voor Lewis Hamilton." Ook ziet Dimmers een bepaalde karakterverandering bij Hamilton de laatste jaren: "Waar is het straatschoffie van toen hij in de Formule 1 kwam? Af en toe een grote mond en dat vechten, dat kaarsje is helemaal gedoofd."

Tom Coronel is het hier wel mee eens: "Sinds hij is murw geslagen door Verstappen is daar wel verandering in gekomen, klopt ja." Op de vraag of Hamilton weer helemaal gaat opbloeien bij Ferrari is Coronel kort, maar bondig: "Let it happen."

Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden