Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wat Verstappen precies terugstuurde na het sms'je van Wolff

In de nachtelijke uren na de Grand Prix van Abu Dhabi feliciteerde Toto Wolff kersvers wereldkampioen Max Verstappen middels een berichtje. De Mercedes-teambaas laat zien wat Verstappen precies terugstuurde.

Wolff Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de GP van Abu Dhabi was Toto Wolff het totaal niet eens met de uitslag van de race. Max Verstappen werd wereldkampioen, tot groot verdriet bij Mercedes. Toch feliciteerde de teambaas van Lewis Hamilton de concurrent met een sms'je. "Hij feliciteerde me met mijn seizoen en zei me dat ik verdiende te winnen, dus dat was heel mooi van hem natuurlijk", liet Verstappen na de race weten.

In gesprek met Bild wordt Wolff gevraagd wat de Nederlander precies terugstuurde. "Heel erg bedankt. Het was een zwaar gevecht, ik kijk uit naar volgend jaar", was het antwoord van de regerend wereldkampioen.

Wolff feliciteerde ook Horner

Ook Horner kreeg felicitaties van Wolff, iets wat volgens de Mercedes-teambaas normaal is om te doen. Eerder werden Wolff en het Mercedes-kamp nog uitgemaakt voor 'onwaardige verliezers', maar de Oostenrijker zit daar niet (meer) mee. "Dat gebeurt als emoties opkomen", legt hij uit. "We vatten dat niet persoonlijk op."

De focus ligt, ondanks de pijn van het verliezen, weer helemaal op het volgende F1-seizoen. "We moeten alles uit de kast halen om beide kampioenschappen te kunnen winnen in het volgende seizoen", aldus Wolff.

Quiz

De Grote Max Verstappen Kampioensquiz!

Het jaar zit er bijna op! In 2021 zagen we enorm veel spektakel in de Formule 1-wereld. Wat weet jij nog van het seizoen waarin Max Verstappen werd bekroond tot wereldkampioen?

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"