© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wat zijn de kansen voor Max Verstappen in de resterende races van 2018?

04 nov. 2018 10:00 Ruud Dimmers 6 reacties
Na de sensationele overwinning van Max Verstappen in Mexico zijn de verwachtingen van zijn fans hooggespannen voor de resterende twee races. Wat zijn de kansen van de Red Bull-coureur in Brazilië en Abu Dhabi?

Grand Prix van Brazilië

Volgend weekend rijden de F1-coureurs op het circuit van Interlagos. Een circuit dat letterlijk tussen twee meren in ligt en waar het weer met regelmaat een factor speelt. Het korte baantje leggen de coureurs in ruim 70 seconden af.

Op voorhand is het geen circuit waarop Max Verstappen tot de kanshebbers voor de zege gerekend mag worden. Het lange rechte stuk, deels ook nog oplopend, is dik in het nadeel van de Renault-motor. Direct na de eerste bochtencombinatie volgt een tweede lange rechte stuk, eveneens met DRS, waarop Verstappen tijd zal verliezen.

Het middelste deel van het circuit, sector twee, is de sector waarin Red Bull tijd moet terugwinnen. Langzame doordraaiers, waarvan de langzaamste met slecht 80 kilometer per uur verreden wordt, bieden voor Verstappen de kans om tijd terug te winnen.

Onder droge omstandigheden zal Red Bull waarschijnlijk tekort komen, zeker tijdens de kwalificatie. De onderlinge verschillen op Interlagos zijn niet groot, maar vorig jaar verloor Red Bull op de rechte stukken al ruim een halve seconde. Dat regen leven in de brouwerij brengt op Interlagos bewijst de recente historie met prachtige races zoals 2008 en 2016. In laatstgenoemde schitterde Max Verstappen, door vanaf de laatste positie in de slotfase naar de derde plaats te rijden.

Grand Prix van Abu Dhabi

De seizoensafsluiter wordt verreden in Abu Dhabi op het Yas Marina circuit. Het invallen van de avond levert prachtige beelden op vanaf het circuit. Vanaf 2014 werden alle races gewonnen door Mercedes en Red Bull stond sinds de introductie van de V6-motoren geen enkele keer op het podium.

Voor de editie van 2018 zijn de verwachtingen niet hooggespannen bij het team. Op het lange rechte stuk tussen bocht 7 en 8 zal het pijn lijden worden voor Max Verstappen. Het rechte stuk tussen bocht 10 en 11 is eveneens in het nadeel van de Nederlander.

Red Bull houdt dan ook geen rekening met klinkende resultaten, maar hoopt het seizoen af te sluiten met een mooi resultaat. Normaliter moet het Mercedes en Ferrari voor zich dulden. Voor de Formule 1-fans is het te hopen dat het seizoen niet net als in de afgelopen jaren als een nachtkaars uitgaat. Iets waarin zelfs het prachtige vuurwerk direct na de finish geen verandering in kon brengen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen