Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'We willen Liberty overtuigen dat de Formule 1 niet zonder Nederland kan'

In een poging de Formule 1 in 2020 naar Assen te halen is een nieuwe stichting in het leven geroepen. De stichting moet Liberty Media ervan overtuigen dat de Formule 1 niet zonder Nederland kan en wil.

Voorzitter van de stichting is oud TT-voorzitter Jos Vaessen. Hij wordt binnen die stichting bijgestaan door sportpromotor Lee van van Dam en de voorzitter van Motorclub Assen, Theo Verdegem. Vaessen geeft aan dat het binnenhengelen van de Nederlandse Grand Prix een teameffort moet zijn. De neuzen van zowel de stichting, de provincie, de gemeente én het TT-circuit staan dan ook allemaal dezelfde kant op: in 2020 moet het gebeuren. In gesprek met RTV Noord licht Jos Vaessen toe in welke fase het project zich bevindt. "Nu de FIA en Charlie Whiting enthousiast zijn en het circuit in grote lijnen goed hebben gekeurd, beoordeelt het Fomula One Management (FOM) het circuit op bijvoorbeeld de inhaalmogelijkheden."

"Een belangrijk element hierin is de mogelijkheid om op een lang recht stuk een DRS-zone aan te wijzen. Ook wordt er onderzocht of de baan met een breedte van tien meter (gelijk aan dat van de Hungaroring) voldoende inhaalmogelijkheden biedt. Om antwoord te geven op dit soort vragen worden metingen verricht, waarna we aan eind van deze maand hierover in gesprek gaan." Volgens Vaeassen spreekt een aantal zaken in het voordeel van Assen. Zo noemt hij de nabijheid van een vliegveld waar Liberty Media alvast zeer over te spreken was. Daarnaast stipt hij Max Verstappen en trouwe F1-sponsor Heineken aan als belangrijke troefkaarten in de onderhandelingen: "Wij willen de Formule 1 duidelijk maken dat ze niet zonder Nederland kunnen. Dat ze niet zonder Nederland willen!"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi