Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Webber gelooft niet in suggestie 'ongelooflijke' Verstappen: "Erg beleefd van Max"

Max Verstappen heeft al herhaaldelijk geroepen dat hij in 2023 wat meer tegenstand verwacht te krijgen van zijn Formule 1-concurrenten. Mark Webber gelooft daar niet zo in en denkt ook niet dat Verstappen dat zelf werkelijk gelooft.

Verstappen 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Aan het prille begin van het Formule 1-seizoen 2022 leek Ferrari een geduchte concurrent te kunnen gaan worden van Max Verstappen, maar uiteindelijk won de Red Bull-coureur zijn tweede wereldtitel op uiterst dominante wijze. De Nederlander gaf zelf al regelmatig aan dat hij verwacht dat hij het in 2023 minder 'makkelijk' gaat krijgen. Mark Webber denkt niet dat die woorden heel erg gemeend zijn.

"Ik denk dat hij vooral erg beleefd wilde zijn", aldus de voormalig Red Bull-coureur tegenover Autosport. "Red Bull is nog steeds het gevaarlijkste team als men straks uit de startblokken schiet."

Volgens Webber moeten alle teams op alle fronten stappen maken om aan te kunnen haken bij de kampioensformatie van afgelopen jaar: "We zagen dat Mercedes kon leunen op een goede betrouwbaarheid, maar Ferrari duidelijk niet. Ondertussen was Red Bull én betrouwbaar én sterk op alle circuits."

"En Max", zo vervolgt de Australiër vol lof. "Voor Max is soms gewoon de Formule 1-plus. Voor mij persoonlijk was het een absoluut hoogtepunt om te zien hoe hij zich een weg door het veld baande op Spa-Francorchamps. Dat was ongelooflijk."

Webber gelooft overigens niet dat Red Bull veel hinder zal ondervinden van de straf die het team kreeg voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2022, te weten minder windtunneluren en simulatieruns: "Niemand weet écht hoe het team daardoor geraakt zal worden, maar ik ben ervan overtuigd dat er genoeg creatieve mensen bij Red Bull rondlopen om de boel draaiende te houden."

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend