Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mark Webber

Webber ontkracht mythe over peperdure verloren diamant tijdens F1-race

In 2004 verbaasde het toenmalige Jaguar-team door bij de Grand Prix van Monaco in de neus van de auto's een diamant ter waarde van 250.000 dollar te stoppen ter promotie van de nieuwe film Ocean's Twelve. Het kostbare steentje ging al snel verloren na een vroege crash van Christian Klien, maar bleek volgens Mark Webber toch niet zo prijzig te zijn als iedereen dacht.

Jaguar monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © BMW

Flashback naar het jaar 2004. Michael Schumacher en Ferrari domineren het seizoen en het Formule 1-circus strijkt neer in de straten van Monaco voor de jaarlijkse Grand Prix. Jaguar, het vroegere Red Bull, heeft voor de gelegenheid een bijzondere neus naar Monte Carlo meegenomen.

Om de nieuwe film Ocean's Twelve te promoten, heeft het team namelijk diamanten ter waarde van 250.000 dollar in de neus van de auto's van Mark Webber en Christian Klien gestopt. Een gewaagde actie, zo blijkt later tijdens de race.

Al in de eerste ronde boort Klien zijn Jaguar nose forward in de bandenstapels in de Loews Hairpin. Zijn auto wordt weliswaar keurig weer bij het team afgeleverd, maar zonder steentjes in de neus. Een zoekactie na de race levert niets op. Weg neuspiercing à 250.000 dollar...

Flash forward naar 2021. Mark Webber is te gast bij het Oostenrijkse ServusTV en doet daar een opmerkelijke onthulling. Volgens de Australiër was het neusjuweel van de Jaguars destijds helemaal niet zo prijzig als men dacht of beweerde. "De vermeende edelsteen in de neus van de Jaguar was maar een paar dollar waard."

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto