Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber plaatst vraagtekens bij Renault-move Ricciardo

Voormalig Red Bull Formule 1-coureur Mark Webber vraagt zich hardop af of zijn landgenoot Daniel Ricciardo er goed aan doet Red Bull Racing per 2019 in te ruilen voor Renault.

Met Red Bull was Daniel Ricciardo immers al succesvol, al zat een serieuze titeljacht er nooit in. Toch zal de Australiër ook bij Renault geduld moeten betrachten, áls de Franse constructeur er al in slaagt terug te keren aan de absolute Formule 1-top.

"Daniel neemt daarmee een groot risico", zo deelt Mark Webber zijn visie op de veelbesproken transfer in gesprek met Fairfax Media. "Daniel Ricciardo is één van de beste coureurs, die onder een zekere druk een bepaalde beslissing heeft genomen. Ik durf niet te voorspellen of de stap naar Renault goed voor hem uit gaat pakken." Webber weet echter dat Ricciardo de tijd aan zijn kant heeft en dat er niet direct successen verwacht mogen worden, ook niet door Ricciardo zelf: "Hij weet dat hij tegen de achterkant van de Red Bulls aan zal kijken, maar soms moet je één stap terug zetten om er twee vooruit te zetten. Hij zal realistisch moeten blijven en goed in moeten schatten wat hij denkt te kunnen bereiken, maar hij heeft nog tijd."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen