© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

Webber plaatst vraagtekens bij Renault-move Ricciardo

16 okt. 2018 10:50 Jan van der Burgt 1 reacties
Voormalig Red Bull Formule 1-coureur Mark Webber vraagt zich hardop af of zijn landgenoot Daniel Ricciardo er goed aan doet Red Bull Racing per 2019 in te ruilen voor Renault.

Met Red Bull was Daniel Ricciardo immers al succesvol, al zat een serieuze titeljacht er nooit in. Toch zal de Australiër ook bij Renault geduld moeten betrachten, áls de Franse constructeur er al in slaagt terug te keren aan de absolute Formule 1-top.

"Daniel neemt daarmee een groot risico", zo deelt Mark Webber zijn visie op de veelbesproken transfer in gesprek met Fairfax Media. "Daniel Ricciardo is één van de beste coureurs, die onder een zekere druk een bepaalde beslissing heeft genomen. Ik durf niet te voorspellen of de stap naar Renault goed voor hem uit gaat pakken."

Webber weet echter dat Ricciardo de tijd aan zijn kant heeft en dat er niet direct successen verwacht mogen worden, ook niet door Ricciardo zelf: "Hij weet dat hij tegen de achterkant van de Red Bulls aan zal kijken, maar soms moet je één stap terug zetten om er twee vooruit te zetten. Hij zal realistisch moeten blijven en goed in moeten schatten wat hij denkt te kunnen bereiken, maar hij heeft nog tijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen