Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber: 'Red Bull legt lat te laag voor talenten'

Red Bull staat bekend om de talenten die ze voortbrengen. Sinds Max Verstappen en Carlos Sainz in 2015 de Formule 1 binnenkwamen zijn er echter geen grote talenten meer doorgestroomd. Mark Webber denkt dat dat vooral komt door Red Bull zelf, die de lat steeds lager legt voor de talenten.

Dr. Helmut Marko staat in de racewereld bekend als een keiharde zakenman, die alleen genoegen neemt met het allerbeste. Toch heeft hij al een paar jaar geen talenten meer kunnen doorschuiven naar de Formule 1, op Pierre Gasly na. Gasly is echter niet van het kaliber Max Verstappen en Sebastian Vettel, net als zijn teamgenoot Brendon Hartley. "Ik denk dat Red Bull de lat te laag legt voor zijn talenten" , zegt Webber tegenover Motorsport.com. "Het is mooi voor Hartley dat hij nog een kans krijgt, maar als Red Bull genoeg talenten klaar had staan dan was hij nooit aan de bak gekomen" , vervolgt hij.

Webber wijt het gebrek aan talenten bij Red Bull ook aan het grote verschil tussen de juniorenklassen en de Formule 1. "Je kan het vergelijken met een sterrenrestaurant. Als chef moet je een expert zijn in alle gerechten, terwijl je als beginnend kok maar in één of twee gerechten een expert hoeft te zijn." "De Formule 1 is erg complex. Ook al ben je snel, je hoeft nog niet te winnen." "In de juniorenklassen is dat anders en dat breekt veel talenten op in de Formule 1" , besluit Webber.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi