Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Populaire uitspraak F1-coureurs in twijfel getrokken: "Dat is bullshit!"

Mark Webber vindt het onzin dat coureurs claimen van alles opgeofferd te hebben in hun vroege carrière, om zo de Formule 1 te bereiken.

Het komt regelmatig voorbij dat een (voormalige) Formule 1-coureur het heeft over alle offers die hij heeft gebracht om het te schoppen tot de koningsklasse. Jonge coureurs moeten urenlang trainen terwijl vrienden buitenspelen en er wordt zo veel tijd gespendeerd weg van huis dat ze erg veel moesten opgeven. Mark Webber vindt het echter complete onzin. De manager van Oscar Piastri legt in de Performance Hackers podcast uit hoe coureurs zichzelf juist een nadeel aanpraten door deze mentaliteit te hebben. "Laten we er niet omheen draaien, je krijgt een mooie som geld om een heel, heel mooi beroep uit te oefenen en dat is echt geen last." "Ik heb het zelf nooit gehad over 'iets opofferen' en mensen die dat wel zeggen... ik vind het maar bullshit. Die jonge coureurs in Australië die zeggen dat ze dingen opofferen, nou, dat doen ze niet. Als je het al op deze manier ziet, dan sta je al 1-0 achter. Het is volgens mij juist goed om je in zo'n wereld te begeven, met de beste mensen te werken en alles uit jezelf te halen."

Webber: "Had maar een contract voor twee races"

Webber kreeg in de laatste jaren van zijn Red Bull-carrière telkens maar een contract voor een jaar bij het team, terwijl het team op zoek was naar zijn vervanger naast Sebastian Vettel. De voormalig F1-coureur vervolgt: "Ik kreeg telkens een jaarcontract omdat ik op het randje stond om vervangen te worden." "Natuurlijk ligt er dan druk achter op je om te blijven leveren en te zeggen: 'Ik krijg vast een contractverlenging als ik waarde toevoeg aan het bedrijf, de mensen om mij heen en mijn team en ik ben verder trots op hoe ik het doe.'" "De stopwatch weet echt niet of ik een contract heb van vijf jaar of van vijf maanden. Mijn eerste contract in de Formule 1 was zelfs voor maar twee races! Drie weken, brutaal eigenlijk. Maar ik had verder geen opties, zo was het gewoon. Wat ga ik dan doen? Er is namelijk altijd iemand anders die het wel wil proberen", zo sluit Webber af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'