© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Webber: 'Verstappen heeft net zoveel pech als Michael Schumacher bij Ferrari'

28 aug. 2017 10:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen is er tot op heden een groot drama. De pechduivel blijft hem achtervolgen en de frustratie loopt iedere race verder op. De Red Bull-coureur is niet de eerste rijder die een dergelijk seizoen doormaakt.

Webber vergelijkt seizoen van Verstappen met dat van Schumacher in 1996

Voormalig F1-coureur Mark Webber, zelf ook een grote pechvogel, vergelijkt het seizoen van Max Verstappen met dat van Michael Schumacher in 1996. De Duitser had net twee wereldtitels op rij gewonnen en maakte de overstap naar Ferrari. Wat hij daar aantrof was echt om te janken.

Ferrari was op dat moment rijp voor de sloop. Het ooit zo grote en sterke Italiaanse team was geen steigerend paard, maar een manke merrie. Schumacher had geen al te hoge verwachtingen van zijn eerste seizoen, maar wat hij daar meemaakte sloeg alles. ÉÉN rondje had de Duitser ervoor nodig tijdens de eerste test om te beseffen dat hij geen kampioen ging worden.

"Hoeveel uitvalbeurten had Michael Schumacher in zijn eerste seizoen bij Ferrari? Het was schokkend. Soms viel hij zelfs al uit voor de start," laat Webber aan Channel 4 weten.

Tijdens het seizoen liet de Duitser met zijn nukkige Ferrari nog prachtige dingen zien, maar even zo vaak moest hij zijn bolide parkeren met technische problemen. Liefst zeven keer viel hij uit in zestien races. Uiteindelijk werd het geduld van de Duitser pas in 2000 beloond met zijn eerste titel voor Ferrari.

Webber vindt dat Max Verstappen geduld moet hebben en vol moet houden, hoe moeilijk het soms ook kan zijn.

"Max moet nog leren dat je in de F1 niet ieder jaar de beste auto kan hebben. Niet dat hij die niet verdient, want hij is een prachtig talent. Max moet volhouden en bij Red Bull blijven. Hij heeft ook geen andere opties, want waar moet hij heen? De topteams hebben hun line-up al min of meer rond. Max moet blijven doen wat hij nu doet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen