Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber wil gevaarlijkere Formule 1: 'We zijn niet aan het klaverjassen'

Mark Webber vindt dat de Formule 1 de verkeerde kant uit gaat. Hij wil dat Liberty Media de sport leuker maakt om naar te kijken. Daar hoort een beetje gevaar bij, zo vindt de Australiër.

Mark Webber debuteerde in 2002 voor het team van Minardi en reed tot en met 2013 in de Formule 1. De oud-teamgenoot van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zegt nu dat de sport gevaarlijker moet worden om het leuk te houden voor de fans. Tegen Motorsport-total.com zegt Webber: "Het is geen bordspel. Als we coureurs risico's zien nemen, zitten we met zijn alles voor de buis. Als er in twee uur geen vleugeltje kapot gaat, ontbreekt het element van spanning, zeker voor de mensen die thuis voor de tv zitten."

" Langs de baan zie je nog wel dat iemand 330 kilometer per uur rijdt, herken je snelheden en zie je hoe agressief een Formule 1-auto is. Je krijgt een idee van de gevaren die het rijden van zo'n bolide met zich mee brengt." Maar thuisblijvers proeven die sensatie niet, zo stelt Webber, die wil zien dat fouten afgestraft worden, in plaats van dat rijders via uitloopstroken terug de baan op kunnen komen. "Er hoeven geen gewonden te vallen, maar het publiek moet toch op zijn minst het gevoel hebben dat de rijders risico's nemen en dat er gevaar dreigt als ze in de fout gaan."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi