Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

WEC past kalender wederom aan vanwege Formule 1

Het is nog maar september 2018, maar de WEC-rijders weten nu al waar ze in het voorjaar van 2020 acte de présance moeten geven. Het huidige seizoen is namelijk verlengd tot medio juni, zodat de racerij vanaf volgend seizoen parallel loopt met de voetbaljaargang. De kalender voor het seizoen dat volgt op het huidige is vrijgegeven en zodoende staan er al evenementen voor over een kleine twee jaar gepland.

De titelstrijd begint volgend seizoen met de 6 uur van Silverstone, het evenement dat volgt op de 24 uur van Le Mans. De laatstgenoemden wedstrijd sluit het 'superseizoen' 2018-19 af, alszijnde het klapstuk van de serie.

Race twee in het seizoen 2019-20 is de 6 uur van Fuji. Deze stond op een voorlopige kalender gepland voor het tweede weekend van oktober, maar is op de uiteindelijke kalender een week naar voren gehaald. Dit is gedaan om een clash met de Formule 1 te voorkomen: tijdens het tweede weekend van oktober in 2019 wordt namelijk de Grand Prix van Japan gehouden op het circuit van Suzuka. Niet alleen een clash met de F1 is voorkomen, ook de coureurs die in de IMSA rijden en een dubbelprogramma afwerken kunnen opgelucht ademhalen. De 6 uur van Fuji zal volgend seizoen namelijk niet gelijktijdig worden verreden met Petit Le Mans, iets wat dit jaar tot onvrede van velen wel het geval is.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'