Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wedden op Formule 1

De Formule 1 is populairder dan ooit in Nederland. Jij kan de races nog aantrekkelijker maken door een gokje te wagen en in te zetten op de leukste weddenschappen en beste odds. Wij leggen je uit hoe wedden op de Formule 1 werkt.

Wedden op Formule 1 bij de bookmakers

Wie wordt er wereldkampioen in 2023? Wint Max Verstappen of Sergio Perez de titel? Of zien we toch een verrassing en kan bijvoorbeeld Fernando Alonso de strijd aangaan? En welke teams zien we voornamelijk op het podium? Is het voornamelijk Red Bull Racing of zien we een coureur van Alpine op een van de drie tredes verschijnen dit seizoen?

Met 23 F1-races op de kalenders zijn er volop mogelijkheden om eens een gokje te wagen. De bookmakers bieden volop mogelijkheden om te wedden op Formule 1 – de koningsklasse van de autosport.

Wedden op Formule 1? Check de beste odds bij Unibet

Hoe kun je wedden op de Formule 1?

Bookmakers bieden odds aan voor verschillende weddenschappen. Bijvoorbeeld, wat is de kans dat Max Verstappen de race wint?

De bookmakers bepalen voor iedere weddenschap wat de juiste quotering moet zijn. Het principe is eigenlijk heel simpel: als een bookmaker de kans kleiner acht dat iets gebeurt, dan zal de odd hoger worden. Met andere woorden, je krijgt vaker jouw inleg terug als de voorspelling uitkomt.

De populairste Formule 1-weddenschappen

Er zijn volop mogelijkheden om te wedden op de Formule 1, populaire bets zijn onder meer:

  • Wie wordt de winnaar van de Grand Prix?
  • Wie wordt er wereldkampioen Formule 1?
  • Head-2-head: welke coureur finisht er hoger?
  • Wie rijdt de snelste ronde?
  • Welk team heeft de snelste pitstop?
  • Wie wordt de eerste uitvaller?

Voor al deze onderwerpen kun je een weddenschap afsluiten gebaseerd op een quotering. Deze quotering wordt ook wel een odd genoemd.

Voor de beste Formule 1 odds ga je naar Unibet

Wat is een odd en hoe werkt dit?

Aan de hand van de eigen berekeningen van de bookmakers rolt er voor iedere weddenschap een waarde uit, genaamd de odd. Stel de odd is 3,50 dan betekent dit dat jij bij winst van Verstappen 3,5 keer jouw inzet krijgt.

Rekenvoorbeeld: Je zet 10 euro in op winst voor Verstappen. De bookmaker keert 35 euro uit als de Nederlander de race wint. Dit betekent dat je 25 euro winst hebt.

Wint Verstappen de race niet dan ben jij de 10 euro die je hebt ingezet kwijt. Je kan tijdens een race ook meerdere bets plaatsen, waardoor je meer kans maakt.

Zo kun je wedden op Max Verstappen of Sergio Perez

Wedden op de Formule 1 en op coureurs als Verstappen of Perez is zeer eenvoudig. Op het internet vind je een rijk aanbod aan bookmakers en odds.

Je kan deze ook eenvoudig vergelijken, meestal zitten de bookmakers wel redelijk op een lijn, maar soms stunten ze ook met hele spectaculaire odds.

Op de site van de bookmaker selecteer je een weddenschap die interessant is voor jou. Je ziet direct de quotering van de bijbehorende odd. Stel je legt 10 euro in op winst voor Verstappen of Perez, dat weet je ook direct wat de bookmaker uitkeert als dit gebeurt.

Je kan per race meerdere weddenschappen plaatsen en bepaalt zelf de bedragen die je inlegt. Er is geen enkele verplichting om voor grote bedragen te spelen! Sterker nog, het is juist leuk om meerdere kleine weddenschappen te sluiten met verschillende odds

Waarom wedden op de Formule 1 leuk is

De twintig beste coureurs racen in de snelste auto’s ter wereld over het circuit. Vaak gaat dit gepaard met volop spanning en sensatie, maar je kan het nog leuker maken door weddenschappen op de F1 te plaatsen.

Dit voegt weer een extra dimensie toe aan het kijken van een F1-race. Stel je voor dat je in 2021 in Abu Dhabi had gewed dat Verstappen de race zou winnen en/of wereldkampioen zou worden, dan was die laatste ronde nóg intenser!

Het is daarnaast ook leuk om met je vrienden de strijd aan te gaan en te laten zie wie de echte kenner is. Want wordt Nyck de Vries of toch Logan Sargeant de eerste uitvaller? En scoort Lando Norris een podium of niet?

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Hoe kan ik veilig wedden op de Formule 1?

In Nederland zijn er diverse aanbieders die een vergunning hebben. Deze partijen zijn goedgekeurd door de KSA – de Nederlandse Kansspel Autoriteit. Deze heeft al deze partijen onderworpen aan een grondige inspectie en geconcludeerd dat het aanbod van de spelen goed is en dat het bedrijven zijn waarbij het veilig is om te gokken.

Deze bedrijven hebben op hun website ook altijd staan dat ze een vergunning hebben van de Nederlandse Kansspel Autoriteit.

Wedden hoeft niet te gaan om grote bedragen. De overheid heeft daarom ook diverse campagnes opgetuigd om mensen te informeren over gokken. Ons advies zou dan ook zijn om voor kleinere bedragen te spelen en te spelen op een manier die bij jou past. Op die manier maak jij het Formule 1-seizoen 2023 nog leuker!

Benieuwd naar de beste F1 odds en mooie bonussen? Check ze dan hier!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi