Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Masi

Wedstrijdleider Masi keek op van klaagzang Wolff via teamradio

Tijdens de Grand Prix van Spanje was er plots een opvallend radiobericht van Toto Wolff aan de wedstrijdleiding in de live-uitzending te horen. De teambaas van Mercedes klaagde aan het adres van wedstrijdleider Michael Masi over Nikita Mazepin die Lewis Hamilton in de weg zou zitten. Een opvallende actie van de Oostenrijker.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Voor de eerste maal konden de Formule 1-fans tijdens de Grand Prix van Spanje via de radio een klaagbericht horen van een teambaas aan het adres van de FIA. Toto Wolff nam namelijk het heft in handen om via de boordradio een klacht in te dienen bij wedstrijdleider Michael Masi over het negeren van de blauwe vlaggen van Haas-coureur Nikita Mazepin. Een actie waarvan ook Masi opkeek, zo liet de Australiër na afloop van de race weten aan onder andere RacingNews365. "Nee, om heel eerlijk te zijn hoor ik Wolff niet heel veel op de radio van race control", begint Masi zijn antwoord op de vraag of teams vaak gebruik maken van de mogelijkheid om op die manier een boodschap over te brengen.

"Daarbij moet ik wel direct zeggen dat sinds zaterdag er de mogelijkheid bestaat om het radio verkeer aan het adres van de wedstrijdleiding op tv te laten horen. De FIA en de Formule 1 hebben de afgelopen tijd namelijk samengewerkt om dit mogelijk te maken en sinds dit raceweekend weten de teams dat wanneer men iets direct tegen ons roept, dit uitgezonden kan worden in de live-uitzending."

Volgens Masi kwam het idee om dergelijke berichten te delen vorig jaar al tot stand. "Het idee werd uitgewerkt op basis van een discussie die plaatsvond binnen de F1-commissie. Daar kwam men op het idee om delen van de communicatie tussen de teams en de wedstrijdleiding te laten horen aan de fans. Er hebben de afgelopen races ook al wat tests plaatsgevonden met hulp van de omroepen en dit raceweekend zijn ook de teams geïnformeerd over het feit dat de communicatie live kan gaan."

Daarmee was Wolff de eerste teambaas die de F1-fans kregen te horen gedurende een race, maar de kans lijkt groot dat we in de toekomst ook andere teambazen krijgen te horen. Ongetwijfeld zien de teambazen er een tactische mogelijkheid in om druk te zetten op de wedstrijdleiding.

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels