Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wedstrijdleider Whiting: "Straf Verstappen volkomen terecht"

Na afloop van de Grand Prix van Japan stond de wedstrijdleiding weer centraal. Verstappen kreeg een straf in de eerste ronde, maar later in de race werd Vettel niet bestraft voor een incident met de Nederlander. Wedstrijdleider Charlie Whiting geeft uitleg.

In de eerste ronde maakte Verstappen een fout bij het aanremmen van de chicane. Daarbij schoot hij rechtdoor om vervolgens weer terug op de baan te komen. Bij die manoeuvre kwam hij in aanraking met Kimi Raikkonen, die schade opliep aan zijn Ferrari en een positie verloor. Verstappen werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden en een strafpunt. Volgens Whiting is de straf voor Max Verstappen erg duidelijk en goed uit te leggen. "Het is een eenduidige straf. Max ging van de baan en keerde op een onveilige manier terug op de baan, daarbij drong hij Kimi Raikkonen buiten de baan. Voor de wedstrijdleiding bestond er geen twijfel over zijn straf."

Enkele ronden later plaatste Vettel zijn Ferrari naast de Red Bull van Verstappen bij de snelle bocht Spoon. Een actie die in tranen afliep voor de Duitser, die spinde, en ook voor schade bij Verstappen zorgde. Er volgde geen straf, wat weer vragen opriep bij het publiek. "Sebastian zette een actie in die iedereen kon maken. Hij zat er half langs en Max verdedigde op een manier die we van hem kennen. De wedstrijdleiding geeft normaal gesproken geen straffen als men er niet van overtuigd is dat er een schuldige aan te wijzen is", licht Whiting de situatie toe. "De meningen over het incident lopen uiteen, maar zeker is dat er niet een coureur als veroorzaker aan te wijzen is."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden