© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wedstrijdleider Whiting: "Straf Verstappen volkomen terecht"

07 okt. 2018 11:44 Ruud Dimmers 17 reacties
Na afloop van de Grand Prix van Japan stond de wedstrijdleiding weer centraal. Verstappen kreeg een straf in de eerste ronde, maar later in de race werd Vettel niet bestraft voor een incident met de Nederlander. Wedstrijdleider Charlie Whiting geeft uitleg.

In de eerste ronde maakte Verstappen een fout bij het aanremmen van de chicane. Daarbij schoot hij rechtdoor om vervolgens weer terug op de baan te komen. Bij die manoeuvre kwam hij in aanraking met Kimi Raikkonen, die schade opliep aan zijn Ferrari en een positie verloor. Verstappen werd bestraft met een tijdstraf van vijf seconden en een strafpunt.

Volgens Whiting is de straf voor Max Verstappen erg duidelijk en goed uit te leggen. "Het is een eenduidige straf. Max ging van de baan en keerde op een onveilige manier terug op de baan, daarbij drong hij Kimi Raikkonen buiten de baan. Voor de wedstrijdleiding bestond er geen twijfel over zijn straf."

Enkele ronden later plaatste Vettel zijn Ferrari naast de Red Bull van Verstappen bij de snelle bocht Spoon. Een actie die in tranen afliep voor de Duitser, die spinde, en ook voor schade bij Verstappen zorgde. Er volgde geen straf, wat weer vragen opriep bij het publiek.

"Sebastian zette een actie in die iedereen kon maken. Hij zat er half langs en Max verdedigde op een manier die we van hem kennen. De wedstrijdleiding geeft normaal gesproken geen straffen als men er niet van overtuigd is dat er een schuldige aan te wijzen is", licht Whiting de situatie toe.

"De meningen over het incident lopen uiteen, maar zeker is dat er niet een coureur als veroorzaker aan te wijzen is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen