Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wedstrijdleider wil geen vaste stewards in de Formule 1

Hoewel de manier van bestraffen in de Formule 1 al langer onder vuur ligt, denkt wedstrijdleider Charlie Whiting niet dat een groep van vaste stewards de oplossing is voor het probleem.

De huidige werkwijze, met stewards die rouleren, ligt al langer onder vuur. Recentelijk kwam het systeem nog verder onder druk te staan nadat Max Verstappen werd bestraft tijdens de GP van Amerika. De straf voor Verstappen werd gezien als terecht, maar erg inconsequent. Voor hetzelfde vergrijp, de baan verlaten en er voordeel uit halen, kregen veel andere coureurs geen straf. Om dat soort inconsequenties te voorkomen in de toekomst werd onder anderen door Max Verstappen en Haas-teambaas Gunther Steiner geopperd om een vaste groep stewards aan te stellen, zoals momenteel ook in de IndyCar wordt toegepast.

Wedstrijdleider Charlie Whiting is echter geen fan van de toepassing. "We houden het systeem constant tegen het licht" , verzekerde Whiting. "Maar wij denken dat de constructie met een vaste groep stewards niet gaat werken" , is Whiting duidelijk. "Daarentegen zijn we zelf wel bezig met een andere oplossing, waar we meer vertrouwen in hebben. Daarover wil ik echter niet in detail treden" , besluit Whiting cryptisch.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'