Wedstrijdleider wil geen vaste stewards in de Formule 1

07 nov. 2017 07:55 Rik Alkema 0 reacties
Hoewel de manier van bestraffen in de Formule 1 al langer onder vuur ligt, denkt wedstrijdleider Charlie Whiting niet dat een groep van vaste stewards de oplossing is voor het probleem.

Wedstrijdleider denkt aan 'andere optie'

De huidige werkwijze, met stewards die rouleren, ligt al langer onder vuur. Recentelijk kwam het systeem nog verder onder druk te staan nadat Max Verstappen werd bestraft tijdens de GP van Amerika.

De straf voor Verstappen werd gezien als terecht, maar erg inconsequent. Voor hetzelfde vergrijp, de baan verlaten en er voordeel uit halen, kregen veel andere coureurs geen straf.

Om dat soort inconsequenties te voorkomen in de toekomst werd onder anderen door Max Verstappen en Haas-teambaas Gunther Steiner geopperd om een vaste groep stewards aan te stellen, zoals momenteel ook in de IndyCar wordt toegepast.

Wedstrijdleider Charlie Whiting is echter geen fan van de toepassing.

"We houden het systeem constant tegen het licht", verzekerde Whiting. "Maar wij denken dat de constructie met een vaste groep stewards niet gaat werken", is Whiting duidelijk.

"Daarentegen zijn we zelf wel bezig met een andere oplossing, waar we meer vertrouwen in hebben. Daarover wil ik echter niet in detail treden", besluit Whiting cryptisch.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen