© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wedstrijdleiding: 'Bottas ontsnapte aan een valse start'

09 jul. 2017 20:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Er was veel te doen over de 'valse' start van Valtteri Bottas tijdens de GP van Oostenrijk. De Fin bewoog bij de start en was vervolgens wel zo snel vertrokken dat de start wel vals moest zijn. Althans, dat dacht de concurrentie. Ricciardo en Vettel plaatsen hun vraagtekens bij de start, maar de wedstrijdleiding geeft opheldering.

Bottas bewoog binnen de gestelde marges

De reactiesnelheid van Bottas was uitzonderlijk. Na 0,201 seconde na het doven van de lampen was hij onderweg. Wat daarbij opvallend was, was dat Bottas naar voren rolde voordat de lampen uit waren. Iets dat onder andere Vettel op was gevallen. 

Waarom was er dan geen sprake van een valse start? De wedstrijdleiding legt het uit. Allereerst mogen coureurs in een zeer beperkte mate bewegen tijdens de start. Bottas bleef binnen deze marge.

"Vandaag zagen we een zeer beperkte beweging van Bottas die binnen de vastgestelde bewegingsruimte bleef. Hij had vandaag een zeer accurate en goede beoordeling door zo snel te kunnen anticiperen op het doven van de lampen. Zijn beweging voorafgaand aan de start was binnen de marges."

In de volksmond noemt men dat gewoon geluk. De Mercedes-coureurs sprak over de beste start uit zijn carrière, maar erkende dat het zeer op de limiet was.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen