Weer GP Brazilië: broeierig warm met kans op onweer

08 nov. 2018 12:30 Jan van der Burgt 2 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het actuele weerbericht voor de Grand Prix van Brazilië. De dreiging van regen- en onweersbuien ligt voortdurend op de loer.

De regenbanden mogen paraat liggen dit weekend, want bij de Grand Prix van Brazilië is kans op enkele felle onweersbuien. Bij de vrije trainingen op vrijdag is het in São Paulo nog 'maar' 23 graden, maar naarmate de finale nadert loopt de temperatuur hoog op. Tijdens de race op zondag kan het maar liefst 30 graden worden op het Autódromo José Carlos Pace.

Nu is het met een graad of 19 nog relatief fris rond Interlagos. Er trekken flink wat onweersbuien over de miljoenenstad, waardoor de lucht erg vochtig is. Komende dagen is het tijdens de vrije trainingen en kwalificatie beter weer, aangezien het aantal onweersbuien afneemt en het daardoor droger blijft. Wel is de luchtvochtigheid hoog door alle regen die afgelopen dagen is gevallen. Gevoelsmatig is het dan ook broeierig.

© Weeronline

Op vrijdag krijgen de coureurs nog een aantal onweersbuien voor de kiezen, maar tussen de buien door zijn er droge perioden met zon, waarbij de middagtemperatuur uitkomt op 23 graden. Op zaterdag wordt het al een stuk warmer dan vrijdag, aangezien het kwik stijgt naar 27 graden. Er is kans op enkele onweersbuien, maar vaak is het gewoon droog. Bovendien is het iets zonniger dan op vrijdag.

Zondag bereikt de temperatuur tijdens de finale een hoogtepunt. Het is dan tropisch warm met maar liefst 30 graden, wat vanwege de hoge luchtvochtigheid van ongeveer 50% broeierig aanvoelt. Mogelijk brengt een enkele regen- of onweersbui tijdens de race tijdelijke verkoeling voor de toeschouwers. Toch zal het over het algemeen vrij zonnig en droog zijn met enkele stapelwolken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen