Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weer GP Oostenrijk: F1-coureurs krijgen te maken met extreem hoge temperaturen

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Formule 1-coureurs worden getrakteerd op tropische temperaturen.

De Formule 1 gaat komend weekend verder met de GP van Oostenrijk. Op de Red bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg racen de coureurs op een droge baan met een brandende zon. Toeschouwers moeten rekening houden met een zeer hoge zonkracht 9. De vrije trainingen op vrijdag, zowel rond het middaguur als in de namiddag, zijn een goede oefening voor het weer tijdens de race op zondag zelf. Het blijft droog en de zon schijnt flink. De temperatuur stijgt naar 29 graden.

Ook zaterdag tijdens de derde vrije training en tijdens de kwalificatie verandert er weinig. Bij veel zon stijgt de temperatuur naar 29 graden. Tijdens de race zelf wordt het met 32 graden nog warmer en bovendien schijnt de zon volop. De vele Nederlanders die naar de Red bull ring gaan moeten rekening houden met een zeer hoge zonkracht. De UV-index is 9 en dat betekent dat de onbeschermde huid al na 10 minuten kan verbranden. de hoge luchttemperaturen gaan natuurlijk gepaard met ongekend hoge temperaturen van het asfalt. Naar verwachting zullen oplopen tot zo'n zestig graden Celsius, wat maakt dat men weer zeer voorzichtig met de banden moet omspringen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"