Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Weerbericht F1 GP Groot-Brittannië: typisch Brits hondenweer op weg naar Silverstone

In samenwerking met WeerOnline presteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië.

Verstappen rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vrijdagmiddag, wanneer de eerste en tweede vrije training plaatsvinden, is er een grote kans op natte en grijze omstandigheden op het circuit van Silverstone. De eerste training begint misschien nog droog, maar later begint het vanuit het westen te regenen. De rest van de middag en avond trekken buien over, die soms flinke hoeveelheden regen in korte tijd met zich mee brengen.

Zaterdag kan het tijdens de training ook nog licht regenen, maar de kwalificatie lijkt vooralsnog grotendeels droog te gaan verlopen. Eind van de middag kan de zon zich zelfs nog even laten zien, al dan niet door een laag hoge bewolking heen. Erg warm wordt het daarentegen niet: de maximumtemperatuur ligt in de middag rond 17 graden. Hierbij waait een matige wind uit het westen.

Het weerbeeld voor zondag ziet er wisselvallig uit: van tijd tot tijd passeren buien, maar ook de zon kan af en toe tevoorschijn komen. Dit kan zorgen voor interessante omstandigheden tijdens de race. Het circuit van Silverstone kent een aantal snelle bochten, wat in combinatie met regenval een uitdaging kan vormen voor de coureurs.

Warm wordt het komende zondag niet. Het kwik stijgt ’s middags namelijk tot maximaal 17 graden bij een zwak tot matige zuidwestenwind. Dit is fris voor de tijd van het jaar, want normaal is het in Silverstone 23 graden in juli. 

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024