Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Weerbeeld Saoedi-Arabië kan voor F1-opschudding gaan zorgen

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het actuele weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het wordt aanzienlijk warmer dan afgelopen raceweekend het geval is. Zorgt dat voor wisselingen in de F1-rangorde?

XPB 1195783 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het raceweekend in Djedda is dit keer van donderdag tot en met zaterdag, in plaats van vrijdag tot en met zondag. Deze aanpassing is gedaan omdat zondag de Ramadan begint.

Het is de komende dagen zonovergoten met middagtemperaturen tussen 27 en 30 graden. De eerste vrije training op donderdag en de derde vrije training op vrijdag vinden plaats in de late middag. Het is dan tegen de 30 graden en het asfalt zal nog veel heter zijn. Asfalttemperaturen rond 60 graden zijn mogelijk.

De tweede vrije training (donderdag), de kwalificatie (vrijdag) en de race op zaterdag gaan alle drie van start om 18:00 Nederlandse tijd en dat is 20:00 uur lokale tijd. De zon gaat in Djedda rond 18:30 uur lokale tijd onder en dus wordt er dan bij kunstlicht gereden.

Ondanks dat de zon al anderhalf uur onder is, ligt de temperatuur tijdens de start van de race zaterdagavond rond 26 graden. Twee uur later is het zo’n 24 graden. Het asfalt zal, zeker bij aanvang van de race, door de zonovergoten dag nog een aantal graden warmer zijn. Dit zijn aanzienlijk warmere omstandigheden dan in Bahrein het geval was, dus mogelijk kan dat ook verschuivingen opleveren in de pikorde.

De wind waait veelal matig uit het noordwesten tot westen. Ten westen van Djedda ligt de Rode Zee. Het circuit ligt ook pal aan zee. Hierdoor is er geen kans op hinderlijk woestijnzand op de baan.

			© Weeronline
	© Weeronline

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden