Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerbericht GP Groot-Brittannië: Zomers weer kan omslaan naar forse buien

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. De teams en coureurs krijgen waarschijnlijk opnieuw te maken met wisselende weersomstandigheden.

In Oostenrijk kregen de Formule 1-coureurs ook al te maken met wisselende omstandigheden op het asfalt. Regen, zon of allebei? Dat laatste lijkt in Groot-Brittannië weer het geval te zijn. Vrijdagmiddag tijdens de eerste twee vrije trainingen zien we volgens de voorspellingen de meest stabiele weersomstandigheden van het weekend. De temperaturen zijn dan zomers met maar liefst 27 graden boven nul. De temperatuur van het asfalt kan hierbij oplopen naar een flinke 50 graden. Er waait een matige zuidenwind en het blijft droog tijdens de trainingen. Wel wordt, mocht je in Silverstone aanwezig zijn, je goed in te smeren: je kan al binnen een half uur verbranden.

Regen in Groot-Brittannië?

Droog weer is op zaterdag geen zekerheid meer. De derde vrije training start om 12:30 uur Nederlandse tijd en wordt misschien nog onder droge omstandigheden verreden, maar gedurende de dag wordt de kans op regen steeds groter. De kans is groot dan een strook regenwolken Silverstone op zaterdagmiddag bereiken, waardoro de kans op regen in de kwalificatie zo'n 60% is. De buien van zaterdag zorgen voor enige verkoeling en op zondag komt de maximumtemperatuur uit op zo'n 22 graden. De kans op buien is dan afgenomen naar 35%, maar dit kan gedurende het weekend nog veranderen. Bovendien is een droge race absoluut geen zekerheid. Bekijk hieronder overzichtelijk de weersverwachting voor de GP van Groot-Brittannië.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"