© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weerbericht GP Mexico: kans op onweersbuien

25 okt. 2018 18:00 Jan van der Burgt 0 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Mexico. De paraplu is voor de fans naast de baan mogelijk geen overbodige luxe.

De GP van Mexico verloopt warm met temperaturen tussen 23 en 25 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en tijdens de vrije trainingen en tijdens de kwalificatie is er een kans op regen- en onweersbuien. De neerslagkans is zo’n 40%, maar als een bui ontstaat, kan dit ook een zware onweersbui zijn. Zondag heeft de beste papieren. De zon laat zich vaker zien en met een beetje geluk blijft het tijdens de race droog. Met een UV-index van 10 of 11 kunnen toeschouwers wel zeer snel verbranden.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het wisselend bewolkt met geregeld zon, maar er liggen ook pittige onweersbuien op de loer. In de ochtend is het zo’n 17 graden en tijdens de tweede vrije training wordt het maximaal 25 graden. Er waait een matige noordoostenwind, windkracht 3

© Weeronline

Zaterdag verandert er weinig, al valt de temperatuur net een paar graden lager uit met een aangenaam maximum van 23 graden. Opnieuw liggen buien op de loer, maar de zon laat zich ook zien. Toeschouwers moeten zich goed insmeren, want met een zonkracht 10 à 11 kun je binnen tien minuten verbranden.

Zondag begint de race om 13:10 uur lokale tijd. In Nederland is het dan al 20:10 uur. In Mexico-stad laat de zon zich regelmatig zien en blijft het waarschijnlijk droog. De noordenwind is matig en de temperatuur stijgt naar een zomerse 25 graden. Opnieuw is de zon erg sterk. Mooi weer dus voor toeschouwers en coureurs. Mocht er toch een bui ontstaan, dan kan Verstappen daarvan profiteren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen