Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerbericht GP Mexico: kans op onweersbuien

In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Mexico. De paraplu is voor de fans naast de baan mogelijk geen overbodige luxe.

De GP van Mexico verloopt warm met temperaturen tussen 23 en 25 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en tijdens de vrije trainingen en tijdens de kwalificatie is er een kans op regen- en onweersbuien. De neerslagkans is zo’n 40%, maar als een bui ontstaat, kan dit ook een zware onweersbui zijn. Zondag heeft de beste papieren. De zon laat zich vaker zien en met een beetje geluk blijft het tijdens de race droog. Met een UV-index van 10 of 11 kunnen toeschouwers wel zeer snel verbranden. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het wisselend bewolkt met geregeld zon, maar er liggen ook pittige onweersbuien op de loer. In de ochtend is het zo’n 17 graden en tijdens de tweede vrije training wordt het maximaal 25 graden. Er waait een matige noordoostenwind, windkracht 3

Zaterdag verandert er weinig, al valt de temperatuur net een paar graden lager uit met een aangenaam maximum van 23 graden. Opnieuw liggen buien op de loer, maar de zon laat zich ook zien. Toeschouwers moeten zich goed insmeren, want met een zonkracht 10 à 11 kun je binnen tien minuten verbranden. Zondag begint de race om 13:10 uur lokale tijd. In Nederland is het dan al 20:10 uur. In Mexico-stad laat de zon zich regelmatig zien en blijft het waarschijnlijk droog. De noordenwind is matig en de temperatuur stijgt naar een zomerse 25 graden. Opnieuw is de zon erg sterk. Mooi weer dus voor toeschouwers en coureurs. Mocht er toch een bui ontstaan, dan kan Verstappen daarvan profiteren.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'