Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weergaloze VeeKay grijpt net naast podium na ijzersterke race

Rinus VeeKay heeft niet voor het eerst tijdens zijn debuutseizoen in de IndyCar een ijzersterke indruk achtergelaten. Op de oval in Saint Louis wist Van Kalmthout knap beslag te leggen op plek vier!

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout begon de tweede race van het weekend in St. Louis (Missouri) vanaf plek achttien, maar begon desondanks zeer sterk aan de race op de korte oval. Rocket Rinus haalde namelijk op weergaloze wijze meerdere concurrenten in in één bocht, door een hoge lijn te kiezen en klopte meteen op de deur van de top tien. Die top tien kwam hij niet veel later binnen toen hij tijdens de eerste pitstopronde ervoor koos om vroeg naar binnen te gaan. De voorste coureurs verloren tijd, omdat ze achterlopers tegenkwamen (blauwe vlaggen bestaan niet in IndyCar, red.), en dat zag ook Ed Carpenter Racing, het team van VeeKay. De 19-jarige coureur ging als eerste naar binnen voor een pitstop, kwam in een mooi gat terecht en kon tempo maken in vrije lucht. Dat deed hem goed. Nadat ook de rest naar binnen was gegaan lag de jongeman uit Hoofddorp plots derde. Tussen de top-coureurs wist hij zich vervolgens knap staande te houden, net als tijdens de eerste race op zaterdag. Kampioenen als Josef Newgarden, Scott Dixon en Will Power reden om hem heen, maar de derde plek kwam niet in gevaar. Tot de tweede pitstopronde kwam, waarna Van Kalmthout terugviel naar plek vier. Nog een pitstopronde later, de laatste, viel hij terug naar plek vijf, maar met nog dertig van de tweehonderd ronden te gaan schoof VeeKay na een gewaagde inhaalactie weer op naar plek vier. De jacht op het podium werd geopend. Will Power was het aangeschoten wild waar VeeKay zijn vizier op richtte. De Nederlander kwam in de slotfase nog akelig dichtbij de derde plek, maar uiteindelijk moest de Nederlander het stellen met 'slechts' de vierde finishpositie toen er in ronde 197 van 200 een safety car op de baan kwam. Een prachtige prestatie van de rookie, die veel indruk maakt tijdens zijn debuutseizoen. In het kampioenschap voor de beste rookie staat hij nu ook bovenaan. Check de weergaloze inhaalactie van VeeKay, waarmee hij de basis legde voor zijn vierde plaats, hieronder!

1300166380856266752

One word: #RocketRinus pic.twitter.com/kBlRBgig2O — Jeroen Demmendaal (@mrdemmendaal) August 30, 2020