Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting Formule 1 wintertest Barcelona 2022

Deze dagen staan de Formule 1-spotlights gericht op het Spaanse Barcelona, decor voor de eerste wintertest van 2022. Het weer speelt daar in deze tijd van het jaar altijd een rol. Wat kunnen we deze dagen verwachten?

In het verleden werden de wintertests nogal eens verstoord door guur en slecht weer, soms zelfs met onverwachte sneeuwval. Dat soort excessen blijft de Formule 1-coureurs deze week bespaard, maar warm is het er allerminst. De dag begint vandaag (woensdag) met een strakblauwe lucht en een buitentemperatuur van 10 graden Celsius. Gedurende dag zal het kwik oplopen tot zo'n 15 graden.

Dreiging van regen?

Hetzelfde zonnige beeld zullen we ruwweg ook op de donderdag en de vrijdag zien, waarbij de temperaturen op vrijdag waarschijnlijk iets lager zullen liggen. Regen wordt er niet verwacht, maar dat betekent niet dat de coureurs geen natte kilometers voor de kiezen krijgen. Er zijn plannen gesmeed om op vrijdag tijdens de lunchpauze de baan kunstmatig te beregenen om zo ook waardevolle informatie over de regenbanden van Pirelli te verzamelen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"