© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weersverwachting GP Italië: mogelijk nat begin van het weekend

30 aug. 2018 16:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Racingnews365 presenteert in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weer voor de GP van Italië. De regenbanden zullen de teams hooguit op de vrijdag nodig gaan hebben.

Vrijdag is er tijdens beide vrije trainingen in Monza een kans op buien, waarbij het ook kan onweren. Zaterdag neemt de buienkans sterk af. Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie is het droog met een mix van zon en stapelwolken. De race op zondag verloopt zeer waarschijnlijk zonnig en droog.

Tijdens de eerste en tweede vrije training op vrijdagochtend is de kans op regen zestig procent. De regenbanden moeten dus klaarliggen, maar of ze daadwerkelijk gebruikt zullen worden, is afwachten. Vooral boven de Alpen zijn stevige regen- en onweersbuien actief. Het is mogelijk dat enkele van deze buien zuidelijker uitkomen boven het circuit van Monza. De maximumtemperatuur ligt rond 24 graden.

In het weekend knapt het weer op. Mogelijk valt in de nacht en vroege zaterdagochtend nog een enkele bui. Daarna neemt de neerslagkans af. De kans is groot dat de derde vrije training en de kwalificatie droog verlopen. Er is een mix van zon en stapelwolken en het wordt 26 graden.

Zondag, tijdens de race, wordt geen neerslag verwacht. Het wordt opnieuw zomers warm met maxima van 25 graden en de zon schijnt uitbundig. Er staat slechts een zwakke zuidwestenwind.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen