Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersvoorspelling Formule 1 GP Amerika

Na enkele GP-weekend op rij waarin regen een rol speelde komen de coureurs dit weekend in actie in Amerika. In Austin staat de GP van Amerika op het programma. Wat hebben de weergoden in petto dit weekend?

De barbecues kunnen aan in Amerika. In tegenstelling tot de editie van 2015 is de kans dat de F1-fans verzuipen zeer klein. De weersvoorspellingen zijn allemaal erg gunstig. Vrijdag tijdens de vrije trainingen lopen de temperaturen op tot een graad 28 in de middag. De zon is lekker aanwezig en aan het einde van de middag komt er wat sluierbewolking. Op zaterdag lopen de temperaturen nog verder op en tikken we de 30 graden aan. De hoge temperaturen kunnen in het voordeel zijn van Ferrari en Red Bull, die de banden beter kunnen managen. De kans op regen is wederom zeer klein.

Zondag, racedag, begint in de nacht met regenval. Dit gaat zeker van invloed zijn op het verloop van de race want een deel van het neergelegde rubber spoelt van de baan. De grip voor de coureurs zal daardoor minder zijn. Overdag schijnt de zon weer boven het Circuit of the Americas, maar de temperaturen liggen met 25-26 graden wel enkele graden lager. Al met al belooft het een mooi en zonnig weekend te worden in Amerika. Alle trainingen, kwalificatie en de race zijn live te volgen op Racingnews365 inclusief live timing. Zo mis je niets van het GP weekend in Amerika!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"