Weersvoorspelling Formule 1 GP Amerika

19 okt. 2017 11:52 Ruud Dimmers 0 reacties
Na enkele GP-weekend op rij waarin regen een rol speelde komen de coureurs dit weekend in actie in Amerika. In Austin staat de GP van Amerika op het programma. Wat hebben de weergoden in petto dit weekend?

Wat hebben de weergoden in petto tijdens de GP van Amerika

De barbecues kunnen aan in Amerika. In tegenstelling tot de editie van 2015 is de kans dat de F1-fans verzuipen zeer klein. De weersvoorspellingen zijn allemaal erg gunstig.

Vrijdag tijdens de vrije trainingen lopen de temperaturen op tot een graad 28 in de middag. De zon is lekker aanwezig en aan het einde van de middag komt er wat sluierbewolking. 

Op zaterdag lopen de temperaturen nog verder op en tikken we de 30 graden aan. De hoge temperaturen kunnen in het voordeel zijn van Ferrari en Red Bull, die de banden beter kunnen managen. De kans op regen is wederom zeer klein.

Zondag, racedag, begint in de nacht met regenval. Dit gaat zeker van invloed zijn op het verloop van de race want een deel van het neergelegde rubber spoelt van de baan. De grip voor de coureurs zal daardoor minder zijn. Overdag schijnt de zon weer boven het Circuit of the Americas, maar de temperaturen liggen met 25-26 graden wel enkele graden lager.

Al met al belooft het een mooi en zonnig weekend te worden in Amerika. Alle trainingen, kwalificatie en de race zijn live te volgen op Racingnews365 inclusief live timing. Zo mis je niets van het GP weekend in Amerika!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen