© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weersvoorspelling Formule 1 GP Groot-Brittannië 2018

05 jul. 2018 11:50 Jan van der Burgt 0 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Zonovergoten F1-weekend op Silverstone

In het altijd zo natte Groot-Brittannië valt komende tijd geen drupje regen en draait de zomer op volle toeren. Het circuit van Silverstone baadt in de zon en de coureurs kunnen hun regenbanden dan ook thuis laten. Toeschouwers moeten dit weekend rekening houden met hoge temperaturen en veel water drinken is dan ook het devies.

Vrijdag trekken sluierwolken over Silverstone, maar de zon weet hier makkelijk doorheen te breken. Tijdens de eerste vrije training in de ochtend is het zeer aangenaam zomerweer met een graadje of 23. ’s Middags loopt het kwik op naar 28 graden en is het in de brandende zon zelfs heet.

Zaterdag is het volop zonnig en slechts een enkel stapelwolkje kan een schaduw op het circuit werpen. Vanwege de vele zonneschijn loopt de temperatuur rap op. Tijdens de kwalificatie in de tweede helft van de middag is het 28 graden. De zon is fel en de zonkracht bedraagt een 8. Hierdoor verbrandt een onbeschermde huid al in 10 minuten. Wie op zonnige tribunes zit doet er dan ook goed aan zonnebrandcrème te smeren.

Ook zondag is het op en top zomerweer bij de GP van Groot-Brittannië. De zon schijnt uitbundig en opnieuw is het zeer warm met 28 graden tijdens de finale. Voor de toeschouwers brengt een zwak tot matig briesje uit het oosten enige verkoeling. De kans op uitdroging is groot met dit warme en zonnige weer en het is dan ook aan te raden voldoende water te drinken. Het asfalt zal door de brandende zon gloeiend heet worden en met gemak wordt de 60 graden overschreden!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen