Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersvoorspelling Formule 1 GP Groot-Brittannië 2018

In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het Grand Prix-weerbericht voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

In het altijd zo natte Groot-Brittannië valt komende tijd geen drupje regen en draait de zomer op volle toeren. Het circuit van Silverstone baadt in de zon en de coureurs kunnen hun regenbanden dan ook thuis laten. Toeschouwers moeten dit weekend rekening houden met hoge temperaturen en veel water drinken is dan ook het devies. Vrijdag trekken sluierwolken over Silverstone , maar de zon weet hier makkelijk doorheen te breken. Tijdens de eerste vrije training in de ochtend is het zeer aangenaam zomerweer met een graadje of 23. ’s Middags loopt het kwik op naar 28 graden en is het in de brandende zon zelfs heet.

Zaterdag is het volop zonnig en slechts een enkel stapelwolkje kan een schaduw op het circuit werpen. Vanwege de vele zonneschijn loopt de temperatuur rap op. Tijdens de kwalificatie in de tweede helft van de middag is het 28 graden. De zon is fel en de zonkracht bedraagt een 8. Hierdoor verbrandt een onbeschermde huid al in 10 minuten. Wie op zonnige tribunes zit doet er dan ook goed aan zonnebrandcrème te smeren. Ook zondag is het op en top zomerweer bij de GP van Groot-Brittannië. De zon schijnt uitbundig en opnieuw is het zeer warm met 28 graden tijdens de finale. Voor de toeschouwers brengt een zwak tot matig briesje uit het oosten enige verkoeling. De kans op uitdroging is groot met dit warme en zonnige weer en het is dan ook aan te raden voldoende water te drinken. Het asfalt zal door de brandende zon gloeiend heet worden en met gemak wordt de 60 graden overschreden!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'