Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersvoorspelling GP Bahrein: Tropisch warm tijdens Grand Prix-weekend

Racingnews365 biedt in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Bahrein aan. Het belooft een heet en zwaar weekend te worden voor de Formule 1-coureurs met temperaturen die tropische waarden aannemen.

Het weer zal tijdens de GP van Bahrein geen tot weinig invloed hebben op het verloop van de race. De zon schijnt zondag uitbundig en daarbij wordt het tropisch warm met maxima rond 30 graden. Omdat de race pas na zonsondergang plaatsvindt zal het dan met 25-28 graden iets minder warm zijn. Er waait een matige noordenwind, 3-4 Bft. Tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie zal het weer eveneens geen grote rol spelen. Vrijdag trekt veel sluierbewolking over het circuit , waaruit een spatje regen kan vallen. Er zal slechts af en toe een waterig zonnetje te zien zijn. Het wordt 27 à 28 graden en er staat een matige noordenwind. Tijdens de tweede vrije training is het een paar graden minder warm.

Zaterdag neemt de hoeveelheid sluierbewolking af en zal de zon steeds uitbundiger schijnen. De temperatuur ligt tijdens de derde vrije training rond 30 graden. Wie langs de baan in de zon staat loopt het risico te verbranden. Er wordt zonkracht 8-9 verwacht en daardoor kan een onbeschermde huid binnen 10 minuten verbranden. Tijdens de kwalificatie is de zon onder. Het is dan 26-28 graden er waait een matige noordoostenwind.

De condities tijdens de race op zondag zijn sterk vergelijkbaar met de kwalificatie. Het is droog en vrij helder, bij temperaturen van 25-28 graden. De enige verandering is dat de wind uit het noorden waait in plaats van uit het noordoosten. Voor de teams is het een bijzondere race omdat deze bij het invallen van de schemering begint. Dit betekent dat de baantemperatuur gedurende de race meer dan 10 graden afneemt, wat weer (grote) gevolgen heeft voor de wegligging en bandenslijtage.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"