Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersvoorspelling GP Brazilië: Regenachtig F1-weekend

Formule 1 liefhebbers met een zwak voor regen komen ook dit weekend weer aan hun trekken. Het GP-weekend in Brazilië begint namelijk nat, maar de race zelf zal droog verlopen.

Op vrijdag is de kans op regen het grootst. De voorspellingen lopen uiteen van zeventig tot en met negentig procent. Dat het vrijdag gaat regenen staat buiten kijf. Vrijdag is de kans op regen in de middag het grootste, waarmee we mogelijk een natte tweede vrije training krijgen. Zaterdag is het weerbeeld al beter, maar de kans op regen is nog altijd 60 tot 80%. De buien vallen verspreid over de dag, waardoor er de mogelijkheid is dat we een natte derde vrije training of kwalificatie krijgen.

Een herhaling van de magische inhaalrace van Max Verstappen krijgen we op zondag helaas niet. Dit wordt de enige compleet droge dag van het weekend met een zonnetje erbij. Met temperaturen van een graad of vijfentwintig is het prima toeven voor de fans en coureurs. Mocht het op vrijdag en zaterdag veelvuldig regenen dan zorgt dit voor hoofdbrekens voor de F1-teams. Zij zullen kostbare tracktime missen om hun auto's af te stellen voor de Grand Prix.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie