Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersvoorspelling GP Duitsland: Kans op natte kwalificatie

Racingnews365 presenteert in samenwerking met de experts van Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de Duitse Grand Prix op Hockenheim.

De F1-teams doen er goed aan om de regenbanden klaar te leggen voor de GP in Duitsland. Vooral tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag is de kans op regen- en onweersbuien in het zuidwesten van Duitsland groot (80%). Ook op vrijdag en zondag is neerslag niet onmogelijk, maar de buienkans is dan kleiner. Tijdens de eerste vrije training op vrijdagochtend zijn regenbanden waarschijnlijk nog niet nodig. Het is daarbij een graad of 27. In de middag warmt het verder op naar een tropische 32 graden. Daarbij neemt de kans op een onweersbui toe. Het wordt dus niet alleen zweten, maar ook de regenbanden moeten klaarliggen. Zaterdag tijdens de derde vrije training en de kwalificatie is de kans op buien groot. Omdat het om buien gaat, betekent dit niet dat het boven het circuit van Hockenheim ook daadwerkelijk zal regenen. De buien hebben een lokaal karakter, waardoor ze het circuit ook zouden kunnen missen. Pas op het moment dat de eerste onweersbuien ontstaan kan met meer detail worden gekeken of de buien ook het GP Circuit zullen bereiken. Het wordt met maxima van 27 graden minder warm, maar het zal broeieriger aanvoelen dan vrijdag.

Zondag, tijdens de race, is de kans op buien kleiner. Vooral in de nacht zullen nog buien actief zijn en in de ochtend wordt het geleidelijk droog. De kans dat in de middag nieuwe buien ontstaan bedraagt 40%. Het wordt maximaal 26 graden. Door een lagere luchtvochtigheid voelt het prettiger aan dan zaterdag.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi