© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Weersvoorspelling GP Oostenrijk: Prachtig weer voor een Nederlands feestje

29 jun. 2018 09:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Racingnews365 presenteert in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weer voor de GP van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring maken 25.000 Nederlanders zich op voor een waar Oranjefeest.

Kans op enkele buien tijdens trainingen

Coureurs en toeschouwers kunnen zich dit weekend opmaken voor lekker zomerweer! Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is er nog kans op een paar buien, maar zaterdag en zondag is er veel zon en zomerse warmte.

Tijdens de start van de eerste vrije training op vrijdag trekken vrij veel wolkenvelden en enkele buien over de Red Bull Ring. Ook ’s middags blijft de kans op een bui aanwezig en daarbij kan een klap onweer voorkomen. Het kwik stijgt naar een graad of 21. Af en toe breekt de zon door en dan is het voor toeschouwers langs de baan meteen aangenaam zomerweer.

Zaterdag kunnen aan het begin van de middag nog wolkenvelden over het circuit van Spielberg trekken, maar al gauw breekt het zonnetje door. Door de sterke zomerzon warmt het snel op en de maximumtemperatuur komt uiteindelijk uit op 26 graden. Gedurende de middag ontstaan stapelwolken en uit een enkele stapelwolk kan een drupje regen vallen. Die ene drup stelt nauwelijks iets voor en de regenbanden kunnen dan ook binnen blijven.

Zondag belooft een heerlijke dag te worden. In de tweede helft van de middag, tijdens de wedstrijd, schijnt de zon volop en is het droog. Het kwik stijgt naar een zomerse 25 graden en hiermee is het zeer aangenaam voor de toeschouwers. Vanwege de vele zonneschijn bedraagt de zonkracht een 8. Daarmee verbrandt een onbeschermde huid al in 10 minuten. Zonnebrandcrème is dan ook geen overbodige luxe voor de raceliefhebbers langs de Red Bull Ring!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen