© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Weersvoorspelling: Grand Prix Japan in ban van tyfoon Kong-Rey

04 okt. 2018 11:30 Jan van der Burgt 1 reacties
In samenwerking met Weeronline presenteert Racingnews365 het actuele weerbericht voor de Grand Prix van Japan. Met tyfoon Kong-Rey in de buurt kan het weleens een onstuimig weekend gaan worden.

Japan kan zich opmaken voor een nat en onstuimig weekeinde. Het land van de rijzende zon komt namelijk onder invloed van tyfoon Kong-Rey. Volgens de huidige verwachting trekt de kern van de orkaan over het zuiden van Zuid-Korea en schampt het het noorden van Japan. Op vrijdag en zaterdag, tijdens de vrije trainingen van de GP in Japan, is er daardoor kans op fikse buien met onweer. Ook tijdens de kwalificatie kan het hard regenen en onweren.

Kong-Rey bevindt zich momenteel ten zuidwesten van Japan. Naar verwachting krijgt Zuid-Korea zaterdag met de tyfoon te maken. Zondag trekt de orkaan via het Japanse eiland Hokaido noordoostwaarts. Daarbij neemt de storm snel in kracht af. Wanneer de finale van de GP van Japan plaatsvindt is de storm al zo ver weg dat het tijdens de race zelfs droog en vrij zonnig kan zijn.

De verwachting is echter onzeker omdat een kleine koerswijziging van de tyfoon grote gevolgen kan hebben voor het weer in Suzuka. Wanneer de tyfoon een noordelijkere koers volgt via Noord-Korea en het zuiden van Rusland, valt het in Japan mee met de buien. Wanneer Kong-Rey vol over Japan trekt staan extreem veel regen en zeer zware windstoten op het programma. Daarbij kan afgelasting van de races tot de mogelijkheden behoren.

© Weeronline

Orkaanwinden
Bij het centrum van de storm worden extreme windstoten tot 170 km/uur verwacht. Bovendien kan met 200-400 mm plaatselijk erg veel regen vallen. Daarbij komt het op grote schaal tot wateroverlast en is er kans op modderstromen. Dit extreme weer valt waarschijnlijk alleen Zuid-Korea ten deel.

Bij de GP van Japan in Suzuka valt volgens de huidige verwachting tot en met zondag circa 40 mm regen. Dat is ongeveer de helft van de regen die bij ons in een maand tijd valt. Tot zware windstoten komt het waarschijnlijk niet. Het is plakkerig weer op het circuit met een hoge luchtvochtigheid. De temperatuur loopt op van 23 graden aan het begin van de eerste vrije training naar 28 graden aan het eind van de tweede vrije training. Ook zaterdag en zondag is het zeer warm met maxima van een graad of 29. Er trekt veel bewolking over Suzuka, maar tussen de buien door kan het opklaren. Waarschijnlijk is het zaterdag zonniger dan vrijdag.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen