© Getty Images/Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Weersvoorspelling tweede wintertestweek Formule 1

05 mrt. 2018 14:05 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 teams kunnen met een grote glimlach naar de weersvoorspellingen voor de tweede testweek in Barcelona kijken. Na een week kommer en kwel breekt nu de lente aan.

​Lenteachtige tweede wintertestweek

Racingnews365 verzorgt samen met Weeronline het Formule 1 weerbericht voor de tweede week van de wintertests op het circuit van Barcelona. Morgen stappen de coureurs weer in de bolides om vier dagen te testen.

Tijdens de eerste wintertestweek op het Circuit de Catalunya konden de regenbanden uitvoerig getest worden. Regen en zelfs sneeuw maakten de baan soms echter urenlang onbegaanbaar. De coureurs kunnen zich nu opmaken voor een grotendeels droge testweek. Daarbij laat de Spaanse zon zich veelvuldig zien en met maxima van 16-19 graden is het lenteachtig. 

Dinsdag is er direct al veel ruimte voor de zon. Vooral ’s middags zullen vanuit het westen ook wat wolkenvelden overtrekken en is er een kleine kans op een bui. Het wordt 16 graden en daarbij staat een matige westenwind (4 Bft.).

Woensdag schijnt de zon een groot deel van de dag uitbundig. Tegen de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe, maar het blijft zeer waarschijnlijk droog. Aan het begin van de dag is het fris met temperaturen van circa 4 graden, maar na zonsopkomst warmt het snel op naar 16 graden.

Donderdag komt vrij veel bewolking voor en kan een bui vallen. Zoals het er nu naar uitziet verloopt het grootste deel van de dag droog. De zon komt minder aan bod dan op woensdag, maar het wordt wel een graadje warmer.

Vrijdag doen we er qua temperatuur nog een schepje bovenop. Het wordt dan 19 graden. Er is een mix van sluierbewolking, stapelwolken en zon. Mogelijk groeien enkele stapelwolken in de loop van de dag uit tot een bui. De kans daarop is eind van de middag en in de avond het grootst. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen