Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Weerupdate GP Azerbeidzjan: lokaal fenomeen blijft coureurs parten spelen

Al het hele weekend is het droog en warm in Bakoe, maar blijft dat ook zo voor de race? In samenwerking met Weeronline brengt RacingNews365 je de laatste weerupdate voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Verstappen FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Regen tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan leek op voorhand een utopie, maar toch vielen er hier en daar wat kleine druppels. Tijdens de Formule 2-training op vrijdag en aan het begin van de derde vrije training van de Formule 1 viel er wel degelijk wat hemelwater op het Baku City Circuit, maar van grote gevolgen was verder geen sprake. Voor de zondag is de kans klein dat de coureurs te maken krijgen met een natte baan. Wel speelt een lokaal weerfenomeen de coureurs nog altijd parten.

Het circuit ligt namelijk op een schiereiland in de Kaspische Zee en daardoor is de wind dus vrij hard. Rondom de race zal er een noordoostelijke wind waaien met windkracht vier. Verder kunnen de coureurs ook last krijgen van opwaaiend woestijnstof, wat in Bakoe haast een vast gegeven lijkt te zijn. Dat woestijnstof zorgt er ook voor dat de zon wat flets is, wat weer voor zichtproblemen kan zorgen. Dat zagen we al eerder bij Max Verstappen, die klaagde dat hij weinig zag en zelfs tijdens een sessie nog van helm moest wisselen.

Verder kunnen de coureurs en de fans op de tribune vooral genieten van een aangename temperatuur, want het zal vooral aan de warme kant zijn in Bakoe. Het kwik zal gedurende de dag namelijk stijgen tot een graad of 26. 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"