Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Weerupdate GP Groot-Brittannië: regenbuien omsingelen Silverstone

Al het gehele weekend teistert de 'Britse zomer' het iconische circuit van Silverstone. Maar gaat het ook tijdens de race regenen? In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 de weerupdate voor de Grand Prix van Groot-Brittannië!

Perez wet Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met drie Britten in de top 3 kon het publiek in Silverstone haar geluk niet op. George Russell pakte voor zijn thuispubliek de poleposition, met vlak daarachter Lewis Hamilton en Lando Norris. In de wisselende omstandigheden had Max Verstappen het zwaar, maar op zondag mag hij vanaf de vierde plek starten. 

Het belooft dus een spannende race te worden en daar komt nog een extra element bij. De kans op flinke regenbuien tijdens de race is namelijk erg groot. Er is zondagmiddag grote kans op buien, maar het zal niet de hele dag doorregenen. Tussen de buien door is er ruimte voor een felle zon, wat kan helpen bij het opdrogen van de baan.

Wat zeker niet helpt bij het opdrogen van de baan is de temperatuur. Want waar die op de zaterdag extreem laag lag, met slechts 10 graden tijdens de derde vrije training, wordt het op de zondag iets warmer. Het kwik zal stijgen tot maximaal 16 graden, iets wat nog steeds erg koud is voor Formule 1-begrippen.

De wind komt deze keer uit het zuidwesten, wat betekend dat de coureurs tegenwind kunnen verwachten in de bloedsnelle combinatie Maggotts - Becketts - Chapel. In Stowe is de wind dan weer een verraderlijke tegenstander, aangezien in die snelle bocht er een haakse wind staat. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"