Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

Weerupdate voor kwalificatie Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 de actuele weersvoorspelling voor de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Groot-Brittannië.

Perez GB wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Formule 1 coureurs krijgen zondag tijdens de race waarschijnlijk met andere weersomstandigheden te maken dan op deze zaterdag. Zowel tijdens de derde vrije training als tijdens de kwalificatie bestaat er een grote kans op buien.

Een zone met regenbuien is vanuit het westen onderweg naar het circuit in Silverstone. Precies als de derde vrije training start, zullen die buien arriveren. Ook tijdens de kwalificatie blijft de kans op regen groot. De buien kunnen dan zelfs stevig uitpakken, waardoor de baan erg nat kan worden en het zicht zeer slecht kan zijn.

Deze zaterdag is waarschijnlijk geen goede generale repetitie voor de race op zondag. De kans op regen is morgen (zondag) namelijk een stuk kleiner. Zoals het er nu naar uitziet doen de enkele buien die nog wel boven Engeland aanwezig zijn het circuit van Silverstone niet aan. De neerslagkans bedraagt slechts 25%. Waarschijnlijk weet de zon steeds beter tussen de stapelwolken door te schijnen. Met een temperatuur van een graad of 19 is het aangenaam weer voor de coureurs en het publiek.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken