Weg naar tweede Toro Rosso-stoeltje geopend voor Albon

26 nov. 2018 15:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Alexander Albon lijkt nu wel heel dichtbij een contract met Toro Rosso voor 2019 te zijn. De enige hindernis die dat nog in de weg stond, is inmiddels genomen.

De Brits-Thaise coureur Alexander Albon had namelijk al een geldig contract met het Formule E-team van Nissan eDams op zak. Om überhaput aanspraak te kunnen maken op een stoeltje in de Formule 1 moest hij uit die functie worden ontheven.

Op de maandag na de Grand Prix van Abu Dhabi bevestigde de Formule E-organisatie dat Alexander Albon en Nissan eDams inderdaad uit elkaar zijn gegaan en dat er in de loop van de week duidelijkheid zal komen over wie Albon zal vervangen en plaats zal nemen in de nieuwe Gen 2-bolide van het team.

Alexander Albon staat naar verluidt al enige tijd bovenaan het verlanglijstje van Toro Rosso, al heeft Red Bull-kopstuk Helmut Marko nog niet willen bevestigen dat Albon daadwerkelijk de nieuwe teamgenoot van Daniil Kvyat moet worden. Een aankondiging daarvan zal met de kennis van nu naar verwachting niet lang op zich laten wachten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen