Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wegvallen 'koning van GP Spanje' bombardeert Verstappen tot topfavoriet

Komend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. Heel Nederland droomt bij dat evenement altijd een beetje weg. Naar 2016 wel te verstaan. Dit jaar is zijn beste kans op een herhaling daarvan tot nu toe.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda

Max Verstappen keert komend weekend terug op voor hem welhaast heilige grond. Nuchter als hij is, noemt hij de Grand Prix van Spanje van 2016 toch steevast een 'bijzonder moment' als hem gevraagd wordt naar zijn mooiste momenten in F1. Slechts weinig Verstappen-fans zullen het daar niet mee eens zijn. Op 15 mei won Verstappen de Grand Prix van Spanje en dat in zijn eerste race voor Red Bull.

Het is zijn eerste en enige overwinning op het Circuit de Barcelona-Catalunya, dat terwijl hij in de daaropvolgende jaren natuurlijk wel over een steeds betere auto zou beschikken. In 2017 zag hij echter de finish niet na een contact met Kimi Raikkonen in de allereerste bocht van de race.

In de daaropvolgende jaren echter is duidelijk een stijgende lijn waarneembaar. In het laatste jaar met Renault-power in het achteronder (2018) pakt Verstappen een derde plaats, om dat in het eerste jaar met Honda (2019) nog eens dunnetjes over te doen.

Hamilton, Hamilton en nog eens Hamilton

De laatste twee edities van de Spaanse Grand Prix zat Verstappen er nóg beter bij, steeds met een tweede plaats. Een puik 'track record', maar met die scores staat hij nog niet in de schaduw van wat Lewis Hamilton de laatste jaren in Spanje heeft gepresteerd. Sinds die ongelukkige aanvaring met Nico Rosberg in 2016 won Hamilton alle, ja álle races in Barcelona.

Het goede nieuws is dat een herhaling daarvan nagenoeg uitgesloten is in 2022, maar in Charles Leclerc is een nieuwe, waardige tegenstander opgestaan. Maar, dat het circuit Verstappen goed ligt, is wel duidelijk. Saillant detail: Verstappen verloor in zijn Red Bull-tijd nooit plaatsen ten opzichte van zijn startpositie (de uitvalbeurt niet meegerekend).

In 2015, het debuutjaar van Max Verstappen bij Toro Rosso, was dat nog wel het geval. Na een geweldige kwalificatie waarin hij de zesde plaats voor zich opeiste. In de race kon hij dat tempo niet evenaren, maar op P10 leek hij lange tijd op weg naar één WK-punt, totdat teamgenoot Carlos Sainz hem in de slotfase nog inhaalde.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

17 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt