© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Wehrlein test- en reservecoureur voor F1-team Mercedes in 2018

25 jan. 2018 10:46 Ruud Dimmers 0 reacties
De F1-carrière van Pascal Wehrlein verkeert in zwaar weer. Het Duitse talent is voorlopig klaar na twee seizoenen bij achterhoedeteams. In 2018 kijkt Wehrlein werkloos toe vanaf de zijlijn, maar een terugkeer in de Formule 1 is nog altijd het plan.

Toto Wolff aast op terugkeer Wehrlein in Formule 1

Pascal Wehrlein staat ook in 2018 nog onder contract bij Mercedes. De Duitser was lange tijd het boegbeeld van de Mercedes-opleiding, maar werd voorbijgestreefd door Esteban Ocon.

Wehrlein won in 2015 het DTM-kampioenschap en kende een aardig debuutseizoen bij Manor in 2016. Het team ging failliet en Mercedes vond onderdak voor Wehrlein bij Sauber, terwijl Ocon ondergebracht werd bij Force India. Het was een eerste klap voor de talentvolle Duitser.

Na één jaar bij Sauber moest Wehrlein ook daar plaatsmaken. Motorleverancier Ferrari stalt Charles Leclerc bij het team in 2018. Mercedes-teambaas Toto Wolff stelt dat het team de jonge Duitser blijft steunen.

"We steunen Pascal al sinds 2013 en hij heeft zelf zijn kans in de Formule 1 afgedwongen door het DTM-kampioenschap te winnen in 2015", laat Wolff aan Sport Bild weten.

"Vervolgens heeft hij twee moeilijke seizoenen doorgemaakt in de F1 bij Manor en Sauber. We houden Pascal binnen onze racefamilie en bieden hem een baan aan als testcoureur bij het F1-team van Mercedes. Dat moet een stok tussen de deur voor hem zijn om terug te keren in 2019.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen