Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Welke opties heeft de gedumpte Perez in de Formule 1?

Hij zal er heus al enige tijd rekening mee hebben gehouden. De geruchten over een op handen zijnde deal tussen Aston Martin en Sebastian Vettel, hebben Sergio Perez moeten doen beseffen dat zijn positie wankelde. Immers, Lance Stroll zit in het team van zijn vader vastgelijmd in zijn stoel. Wat nu voor Perez?

Sergio Perez zal op zoek moeten gaan naar een nieuw stoeltje in de Formule 1. Met zijn dertig lentes hoeft zijn carrière nog lang niet voorbij te zijn en met zijn uitstekende staat van dienst kan hij nog altijd van meerwaarde zijn. In ieder geval wel voor de Formule 1-teams waar nog stoeltjes voor 2021 vrij zijn. Bij Red Bull is niemand zeker van zijn positie, behalve Max Verstappen. Iemand van het kaliber Perez zou een perfecte tweede coureur voor bijvoorbeeld Red Bull kunnen zijn, maar de kans dat hij daar een voet tussen de deur krijgt, is klein. Die kans is ook alleen maar geslonken nu Formule 2-coureur Yuki Tsunoda als Red Bull- én Honda-junior hoge ogen gooit. Met dichte deuren bij Ferrari en Mercedes (want daar tekent Hamilton normaal gesproken gewoon bij) zit een stap vooruit er niet in.

Alfa Romeo of Haas F1?

Haas F1 en Alfa Romeo onderhouden allebei nauwe contacten met Ferrari en Ferrari is op haar beurt close met Telmex, een trouwe sponsor van de Mexicaan. De cirkel zou al snel rond gemaakt kunnen worden. Beide teams hebben bovendien ervaring met de Mexicaanse multinational, Haas F1 vanuit de tijd dat Esteban Gutierrez daar reed en Alfa Romeo vanuit de Sauber-tijd van Perez. Een switch naar Alfa Romeo zou een terugkeer naar het oude nest betekenen. De grote vraag is echter wie bij dat team plaats zou moeten maken. Als Kimi Raikkonen klaar is met de Formule 1 is dat vraagstuk snel opgelost. Dat andere stoeltje zal namelijk toe blijven behoren aan een Ferrari-protegé. Als dat niet Antonio Giovinazzi blijft, kan die protegé zomaar Mick Schumacher of Robert Shwartzman worden.

Sabbatical voor Perez?

Een jaartje aan de zijlijn, zoals tot deze week voor mogelijk werd gehouden voor Sebastian Vettel, kan natuurlijk ook een optie zijn voor Perez. Oud-teamgenoot Nico Hulkenberg zou weleens kunnen bewijzen dat dat mogelijk is, net als Esteban Ocon een jaar eerder. Mogelijk dat er in 2022 meerder stoeltjes vrijkomen die interessant kunnen zijn voor Perez. Mogelijk gebeurt dat bij Williams, waar de contracten van George Russell en Nicholas Latifi aflopen, of wat te denken van het aflopende contract van Ocon bij Renault? Red Bull droop na de Grand Prix van Italië met de staart tussen de benen af. Komt daar nu het besef van wat Max Verstappen allang riep? Namelijk dat de wereldtitel toch echt buiten handbereik is? Dat is in ieder geval iets dat autocoureur Tom Coronel sowieso zeker weet! Dit en meer in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi