Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Wensenpakket Newey onthuld, 'gesprekken met Ferrari lopen vast'

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport zijn de gesprekken tussen Ferrari en Adrian Newey nu echt spaak gelopen. Een uitgebreid wensenpakket van de topontwerper zou daar debet aan zijn.

Newey GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds Adrian Newey zijn vertrek bij Red Bull per 2025 aankondigde, was het geen geheim dat hij in gesprek was met Ferrari. 'Was', want La Gazzetta dello Sport weet te melden dat die gesprekken gestrand zijn. De publicatie maakt daarbij melding van een uitgebreid wensenpakket van Newey.

Geld zou daarbij geen een doorslaggevende rol hebben gespeeld. De krant geeft namelijk aan dat hij bij Ferrari 10 miljoen per jaar zou kunnen verdienen, terwijl Aston Martin bereid zou zijn een cheque van 100 miljoen voor vier jaar uit te schrijven. Dat is een bedrag waar bijvoorbeeld McLaren ook niet aan kan tippen.

Een belangrijke wens of eis van Newey zou zijn dat hij 20 engineers van naam mee mag nemen naar Maranello, maar dat zou zwaar drukken op het budget van Ferrari, waar reglementair slechts de drie best betaalde engineers buiten de budgetcap vallen. De wens van Newey zou betekenen dat de hele technische structuur van het team op de schop moet, waarbij het nodige personeel ondergebracht zou moeten worden bij het WEC-team.

Een andere belangrijke wens was dat Newey, die voor zichzelf een rol als technisch adviseur weggelegd zou zien liggen, in Groot-Brittannië zou willen blijven wonen, iets wat om logische redenen een logistieke hindernis zou zijn. De publicatie gaat er nu vanuit dat Newey zijn keuze laat vallen op Aston Martin of McLaren.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'