Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Werden Perez en Red Bull pootje gelicht door Ferrari?

De strategie tijdens de GP van Saoedi-Arabië had voor Sergio Perez bijna niet slechter kunnen uitpakken. Red Bull leek te reageren op Ferrari, maar een eerdere pitstop dan de concurrent zorgde voor het verliezen van de leiding in de race.

Perez Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Terwijl Sergio Perez nog aan de leiding van de GP van Saoedi-Arabië lag, kreeg concurrent Charles Leclerc duidelijke instructies van Ferrari. "Box to overtake, box to overtake!", was te horen over de boordradio. De pitcrew van Ferrari stond klaar, maar toen Red Bull hierop reageerde en Perez naar binnen haalde, ging Leclerc rustig door.

Het bleek een gouden strategische zet om het tegenovergestelde van Perez te doen, want even later zwaaiden er gele vlaggen na een crash van Nicholas Latifi. Leclerc kon hierdoor genoeg tijd winnen om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Christian Horner legt uit dat Red Bull niet veel opties had. "Checo had een goede pace en hij begon net wat last van wat bandenslijtage te hebben", legt hij uit tegenover onder meer RacingNews365.

"We zagen Charles aankomen met de undercut. We hoorden ze zeggen 'doe het tegenovergestelde van Checo', waarna wij de keuze maakte om hem naar binnen te halen en track position te houden met een goede stop. Alles viel echter de andere kant op."

Horner: 'Erg ongelukkig voor Perez'

Even later werd ook de safety car het circuit op gestuurd. Tijdens de situatie verloor Perez uiteindelijk drie plaatsen, want ook Carlos Sainz kwam voor de Mexicaan terecht. In eerste instantie meende Perez nog voor hem te kunnen blijven, maar de Ferrari-coureur kwam nipt eerder aan bij de witte lijn van de safety car.

"We waren enorm ongelukkig hier. Voor Checo was het ook zó krap met Sainz. We hebben het nog bij de wedstrijdleiding nagevraagd, want het voelde alsof we mogelijk iets achter hem lagen. Dat werd bevestigd, dus hebben we die plek teruggegeven."

De Grand Prix van Saoedi-Arabië werd uiteindelijk gewonnen door Max Verstappen na een intens gevecht met Leclerc. Sainz kon vrijwel onbedreigd naar het podium rijden, terwijl Perez in Djedda genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull