Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Werden Perez en Red Bull pootje gelicht door Ferrari?

De strategie tijdens de GP van Saoedi-Arabië had voor Sergio Perez bijna niet slechter kunnen uitpakken. Red Bull leek te reageren op Ferrari, maar een eerdere pitstop dan de concurrent zorgde voor het verliezen van de leiding in de race.

Terwijl Sergio Perez nog aan de leiding van de GP van Saoedi-Arabië lag, kreeg concurrent Charles Leclerc duidelijke instructies van Ferrari. "Box to overtake, box to overtake!", was te horen over de boordradio. De pitcrew van Ferrari stond klaar, maar toen Red Bull hierop reageerde en Perez naar binnen haalde, ging Leclerc rustig door. Het bleek een gouden strategische zet om het tegenovergestelde van Perez te doen, want even later zwaaiden er gele vlaggen na een crash van Nicholas Latifi. Leclerc kon hierdoor genoeg tijd winnen om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Christian Horner legt uit dat Red Bull niet veel opties had. "Checo had een goede pace en hij begon net wat last van wat bandenslijtage te hebben", legt hij uit tegenover onder meer RacingNews365 . "We zagen Charles aankomen met de undercut. We hoorden ze zeggen 'doe het tegenovergestelde van Checo', waarna wij de keuze maakte om hem naar binnen te halen en track position te houden met een goede stop. Alles viel echter de andere kant op."

Horner: 'Erg ongelukkig voor Perez'

Even later werd ook de safety car het circuit op gestuurd. Tijdens de situatie verloor Perez uiteindelijk drie plaatsen, want ook Carlos Sainz kwam voor de Mexicaan terecht. In eerste instantie meende Perez nog voor hem te kunnen blijven, maar de Ferrari-coureur kwam nipt eerder aan bij de witte lijn van de safety car. "We waren enorm ongelukkig hier. Voor Checo was het ook zó krap met Sainz. We hebben het nog bij de wedstrijdleiding nagevraagd, want het voelde alsof we mogelijk iets achter hem lagen. Dat werd bevestigd, dus hebben we die plek teruggegeven." De Grand Prix van Saoedi-Arabië werd uiteindelijk gewonnen door Max Verstappen na een intens gevecht met Leclerc. Sainz kon vrijwel onbedreigd naar het podium rijden, terwijl Perez in Djedda genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024