Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wereldkampioen Hamilton geen voorstander van nieuwe Pirelli-banden

Pirelli had als doel om de Formule 1-bandencompounds begrijpelijker te maken voor de fans. Van namen als ultrasoft en superhard is voor de buitenwereld afscheid genomen: tijdens de testweken in Barcelona markeerde Pirelli de banden met nummers, oplopend van één tot vijf.

Lewis Hamilton vond het naar eigen zeggen eigenlijk maar niets. De Britse wereldkampioen zag het nut om wederom andere compounds te introduceren niet in, zo verklaarde hij tegenover onder meer RacingNews365 .

"Mijn hond Roscoe liet me weten dat hij de nieuwe banden niet fijn vond, dat ze te hard waren!", grapt Hamilton, die gelijk laat blijken een mening te hebben over de banden. "Het is misschien verstandiger als ik niet teveel zeg, maar het wordt sowieso een uitdaging om goed met de banden om te gaan." "Vorig jaar hadden we een band die oke was, Pirelli nam naar een aantal Grands Prix een band met een iets dunner loopvlak mee en die was zelfs behoorlijk goed. Het zou erg simpel en rechtdoorzee zijn geweest om die compound mee te nemen naar het nieuwe seizoen, maar dat heeft Pirelli niet gedaan." Hamilton weet niet of de nieuwe aanpak wel zo'n goede is. "Nu hebben de compounds ineens allemaal verschillende nummers, dat is misschien nog wel meer verwarrend dan al die namen. Ik reed zelf rond met meer brandstof, dus misschien is het dan sowieso iets lastiger." In 2018 hadden Hamilton en Mercedes meermaals te kampen met bandenproblemen. Zo sleet het Pirelli-rubber in Oostenrijk en Mexico overmatig snel en moest de Britse wereldkampioen in de Verenigde Staten een pitstop meer maken dan zijn concurrenten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"